REKTÖR BUDAK İÇİN TÖREN DÜZENLENDİ

Erzurum’da dün bileklerini kesip daha sonra oturduğu apartmanın 4’ncü katından kendini aşağı atarak intihar ettiği öne sürülen Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gökhan Budak için bugün Atatürk Üniversitesi’nde tören düzenlenerek son yolculuğuna uğurlandı.

27 Ocak 2013 Pazar 12:50
REKTÖR  BUDAK İÇİN TÖREN DÜZENLENDİ
Eşi ve çocuklarıyla birlikte Erzurum Atatürk Üniversitesi kampüsündeki lojmanda ikamet eden Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gökhan Budak, hafta sonları Erzurum'a gelip hafta içi tekrar görev yeri Bayburt'a gidiyordu. Dün Erzurum'a gelen Budak, iddiaya göre 60 No'lu Blok 4. kattaki evinde saat 10.00 sıralarında ilaç alıp bileklerini kestikten sonra balkondan atladı. Görgü şahitlerinin iddiasına göre çığlıklar atarak aşağıya atlayan Budak, karlı zemine düştü.

Aile fertleri ve çevredeki vatandaşların yardımıyla Atatürk Üniversitesi Yakutiye Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Budak, burada acilen ameliyata alındı ancak kurtarılamadı. Rektörün ameliyathane önünde umutla bekleyen ailesi ve mesai arkadaşları da gelen acı haberle yıkıldı.

Rektör Budak için bugün Atatürk Üniversitesi’nde bir tören düzenlendi. Hastaneden alınan cenaze, Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi'ne getirildi. 
Törene Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Bayburt Vali Yardımcısı, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektör`ü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Bayburt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder Şimşek, Atatürk Üniversitesi Rektör yardımcıları, akademisyenler ile Budak’ın ailesi ve yakınları katıldı.

Törende yapılan konuşmalarda Prof. Dr. Gökhan Budak’ın bilim adamı ve yönetici olarak yaptığı çalışmalar ile insani vasıfları dile getirildi.

Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu’nun yaptığı dua sonrası Prof. Dr. Gökhan Budak’ın cenazesi toprağa verilmek üzere Olur ilçesine gönderildi.



BASKILARDAN İNTİHAR ETTİ İDDİASI


Rektör Budak’ın dün hayatını kaybetmeden önce ameliyata götürülürken “Baskılar gördüm” şeklinde seslendiği iddia edilirken, Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, iddiaların asılsız olduğunu belirtti. Milletvekili Özbek, Rektör Budak’ın hayat dolu bir insan olduğunu ve hiç bir ailevi ve baskıya yönelik sorunu olmadığını ifade ederek, “Bayburt’ta gayet mutluydu. Son derece neşeliydi. Neden böyle bir şey yaptı bilmiyoruz” dedi.

Öte yandan Rektör Prof. Dr. Gökhan Budak'ın bir süredir zayıflama ilacı kullandığı ve ilacı 3 gün önce bıraktığı ileri sürüldü.

Olayın şokunu yaşayan Budak'ın eşi ve çocuklarının henüz polise sağlıklı bir şekilde ifade veremedikleri belirtildi. 7 Eylül 2012 tarihinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Bayburt Üniversitesi Rektörlüğü görevine atanan Budak'ın intiharıyla ilgili geniş çaplı tahkikat başlatılırken, rektör hakkında yürütülen herhangi bir soruşturma bulunmadığı da bildirildi. Öte yandan balkonun korkuluklarındaki kan izleri dikkatleri çekerken, Budak'ın intihardan son anda vazgeçip korkuluklara tutunduğu sanılıyor.



PROF. DR. GÖKHAN BUDAK KİMDİR?

Evli ve 2 çocuk babası Rektör Gökhan Budak, 1968'de Erzurum'un Olur ilçesinde doğdu. 1989 yılında Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü'nden mezun olan Budak, 1990'da birincilikle bitirdiği bölüme araştırma görevlisi, 1996 yılında yardımcı doçent, 2000 yılında doçent ve 2006 yılında Atom ve Molekül Fiziği Ana Bilim Dalı'nda profesör olarak atandı. X ışını Floresans Spektroskopisi, Atom ve Moleküllerin Kuantum Mekaniksel Hesaplamaları ile Monte Carlo Simülasyon Tekniği konularında bugüne kadar 60'dan fazla SCI kapsamındaki dergilerde bilimsel makalesi, yurt içi ve yurt dışı sempozyumlarda sunulmuş 40 civarında bildirisi bulunan Gökhan Budak'ın SCI kapsamındaki makaleleri TÜBİTAK Teşvik Primi ile ödüllendirildi ve 500'den fazla atıf yapıldı. Prof. Dr. Budak; 2002-2003 yıllarında Atatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürlüğü, 2008-2010 yıllarında da Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı ve Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevlerinde bulundu.



ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ DE İNTİHAR ETMİŞTİ


Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Atom ve Molekül Fiziği Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Gökhan Budak gibi aynı bölümden olan Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap da intihar etmişti. 48 yaşındaki Rektör Prof. Dr. Büyükkasap, 18 Mart 2010 tarihinde Erzincan'daki lojmanda iple kendini asarak yaşamına son vermişti.

Editör

Son Güncelleme: 27.01.2013 13:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
misafir 2013-01-27 13:31:15

bu fizik bölümünde ne varsa zamanla çoğu insan kafayı sıyırma noktasına geliyor.............