Recep Akdağ sadece kendi değil, bir tarih de Vançelik’e yazdırmış!

Recep Akdağ sadece kendi değil, bir tarih de Vançelik’e yazdırmış!

admin
admin
26 Eylül 2017 Salı 12:55
Recep Akdağ sadece kendi değil, bir tarih de Vançelik’e yazdırmış!

Vedat REFAYELİ

Başbakan Yardımcısı olan Recep Akdağ sadece Türkiye’nin en uzun süreli Sağlık Bakanı olarak tarihe geçmemiş, kendi şehri olan Erzurum’un İl Sağlık Müdürü Serhat Vançelik’e de tarih yazdırmış. 1940 yılında Dr.Salim Cimilli ile başlayan İl Sağlık Müdürlüğü görevinde en fazla koltukta oturan da ilginçtir, Serhat Vançelik olmuş.

Kuşkusuz Vançelik’in bir yıl içinde 3 müdürün değişebildiği İl Sağlık Müdürlüğü gibi bir kurumda bu kadar süre kalması da gerek siyasi irade ve gerekse o Akdağ’dan kaynaklansa gerek. Akdağ da memnun ki Serhat Vançelik’in tam 10 yıl gibi uzun bir süre görevde kalmasını sağlamış. 1940 yılından bu yana Erzurum’da tam 28 Sağlık Müdürü görev almış. Serhat Vançelik 2007 yılında koltuğu Ali Daşdan’dan almış ve o gün bugündür de İl Müdür.

Görünen o ki, Bakan Akdağ iyi de etmiş. Onca yılın Basın emekçisiyim, ilk defa bu kadar süre görevde kalmasına rağmen eleştirilmeyen bir il müdürünü görüyor, tanıyorum. Zaten tanımaz-etmez beni. Babamın oğlu değil, hakkında hiç kötü bir şey duymuşluğum bir isim değildir Vançelik. Aynı zamanda Profesör de olan 49 yaşındaki Serhat Vançelik, yeni Bakanın uygulamaya koyacağı sistemde de İl Müdürlüğü için en kuvvetli aday.

Gerçi Halk Sağlığı’nın sevilen Müdürü Dr. Mahmut Uçar da anladığım kadarıyla İl Müdürlüğü’nü istiyor ama inanıyorum ki olmasa da Vançelik olursa bundan hiç rahatsızlık duymaz. İşte ben böyle adamları seviyor ve buradan da kendi adıma kamuoyuna duyurmayı görev sayıyorum.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
adem 2017-09-26 16:16:50

yazık olur