'RAMAZAN İSTİSMARCILARI' İŞ BAŞINDA!

Erzurum'a diğer kentlerden gelerek Ramazan ayını fırsat bilen dilenciler, insanların iyi niyetini su istimal ediyor.

admin
admin
21 Haziran 2016 Salı 12:48
'RAMAZAN İSTİSMARCILARI' İŞ BAŞINDA!
Erzurum'a diğer kentlerden gelerek Ramazan ayını fırsat bilen dilenciler, insanların iyi niyetini su istimal ediyor. Başına 'sarık' bağlayan 17 yaşında genç 'Benim babam şehit' diyerek dilenirken vatandaşların tepkisi ile karşılaşınca zabıtaya yakalanma korkusu ile sarığı çıkarıp koşar adımlarla uzaklaştı. 
SARIKLI İSTİSMARCI, "BENİM BABAM ŞEHİT" 
Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Erzurum'da vatandaşların iyi niyetini su istimal eden dilenciler, il dışına çıkarılmasına rağmen, günün erken saatlerinden itibaren Cumhuriyet Caddesi ve Cami önlerinde vatandaşı aldatmak için değişik kıyafetlere bürünüyorlar. Dilencilerin, manevi atmosferi yüksek olan Ramazan ayında insanların duygularını sömürerek, 'Benim babam şehit' diyen 'sarıklı' genç, vatandaşlardan para toplamaya çalışırken, vatandaşların tepkisi ile karşılaşan dilenci, zabıtaya yakalanma korkusu ile sarığı çıkarıp koşar adımlarla uzaklaştı.
VATANDAŞ 'KİMLİĞİNİ GÖSTER' DİYİNCE KAÇTI
Dilencilerin en fazla görüldüğü yerlerin başında Cumhuriyet Caddesi, cami önlerinde vatandaşlardan para toplamaya çalışan 'istismarcı' 'sarıklı' dilenci önceki gün Cumhuriyet Caddesi üzerinde vatandaşların tepkisi ile karşılaşan dilenci, zabıtaya yakalanma korkusu ile sarığı çıkarıp koşar adımlarla uzaklaştı.
'İSTİSMARCILAR' İL DIŞINA GÖNDERİLİYOR
Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı yetkilileri ise, Polis ve zabıtalara yakalanmak istemeyen dilencilerin, gün içinde sürekli yer değiştirdiğini dilencilerden bazıları da para almak için sağlık sorunlarını ve fiziki engellerini kullandığını belirtirken, yapılan denetimlerde yakalanan istismarcıların otobüslere bindirilerek il dışına gönderildiği belirtildi. Yetkililer şüphelendikleri istismarcıların 155 polis veya 153 numaralı zabıta hattına ihbarda bulunulmasını uyardılar. 

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumRamazanIstismarcı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.