RAMAZAN DAVULCULARI GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Ramazan davulcularını görücüye çıkardı. Büyükşehir Belediyesi hizmet binası önünde seçmelere katılan davulcular, daha sonra tek tip kıyafetleri, kimlik kartları ve tüm hünerlerini gösterdikleri davullarıyla şehir turu attı, vatandaşı selamladılar.

28 Temmuz 2011 Perşembe 16:28
RAMAZAN DAVULCULARI GÖRÜCÜYE ÇIKTI
Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan etkinlikleri kapsamında görücüye çıkan davulcular, Erzurum’da bugün adeta davul-zurna şovu yaptılar. Büyükşehir Belediyesi önünde gerçekleştirilen seçmelere katılan davulcular, jüri üyelerini ikna edebilmek için adeta birbirleriyle yarıştılar. Davullarını takla atarak çalanlardan mani seslendirenlerine varıncaya kadar hünerlerini gözler önüne seren davulcular, seçmelerin ardından şehir turu attılar, davul ve zurnalarıyla halkı selamladılar. Yakutiye Medresesi önünde vatandaşlara mini bir de konser veren Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan davulcuları, Cumhuriyet Caddesi, Taşmağazalar, Gürcükapı ve Mumcu caddelerinde adeta bayram coşkusu yaşattılar.

SEÇMELER BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HİZMET BİNASI ÖNÜNDE YAPILDI
Ramazan ayı boyunca halkı sahura kaldırmak için görev alacak olan davulcular, ilk olarak Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nca oluşturulan jürinin önünde boy gösterdiler. Davullarını takla atarak çalanlardan mani seslendirenlerine varıncaya kadar tek tek sınavdan geçirilen davulcular, daha sonra kimlik kartlarını teslim alarak şehir turuna çıktılar. Büyükşehir Belediyesi hizmet binasının önünden başlayarak Cumhuriyet Caddesi’ne kadar yürüyen Ramazan davulcuları, Yakutiye Medresesi önünde mini bir konser verdiler. Vatandaşlardan büyük ilgi gören Ramazan davulcuları, çala-oynaya başlattıkları şehir turuna Cumhuriyet Caddesi, Taşmağazalar, Gürcükapı ve Mumcu caddeleriyle devam ettiler. Yürüyüş boyunca vatandaşlar tarafından alkışlanan davulcular, hafta sonunda yapılacak iki günlük eğitimin ardından Pazar günü gece işbaşı yapacaklar.
Öte yandan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum’da Ramazan ayının vazgeçilmez bir parçası olan davulcuların, bu yıl da tüm mahallelerde görevlendirileceklerini söyledi. Büyük bir titizlikle yapılan değerlendirmenin ardından tespit edilen Ramazan davulcularının, bir ay boyunca tek tip kıyafet ve kimlik kartlarıyla çalışacaklarını kaydeden Başkan Küçükler, “Ramazan ayının hem görsel, hem de kültürel açıdan bir şölen havasında geçirilmesi için her türlü ayrıntıyı düşünüyoruz.” dedi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.