Prof. Dr. Sevimli’den ‘rektör adaylığı’ açıklaması

admin
admin
26 Haziran 2020 Cuma 07:18
Prof. Dr. Sevimli’den ‘rektör adaylığı’ açıklaması

Atatürk Üniversitesi Rektör adaylığı için Yükseköğretim Kurulu (YÖK) geçtiğimiz günlerde ilana çıktı.

Aralarında Atatürk Üniversitesi’nin de bulunduğu 17 üniversiteye rektör ataması için başvurular başlayınca Erzurum’un değerlerinden olan Prof. Dr. Serdar Sevimli’ye büyük destek geldi.

Sosyal medyada Prof. Dr. Serdar Sevimli’nin resmini paylaşarak ‘şimdi vefa zamanı’ diyen Dadaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da çağrıda bulundular.

Prof. Dr. Serdar Sevimli 2019 yerel seçimlerinde MHP’den Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmuş, ancak genel merkez tarafından adaylıktan çekilerek, AK Parti’nin Erzurum’da önünü açmıştı.

Şehir kamuoyundan ve sosyal medya platformlarında verilen büyük desteğe Prof. Dr. Sevimli de kayıtsız kalmadı ve bir açıklama yapmak zorunda kaldı.

İŞTE O AÇIKLAMA;

“Atatürk Üniversitesi Rektör Adaylığı ilanının kamuoyu ile paylaşılması sonrası, sosyal medyada dostlarımızın duygularını ve temennilerini belirten paylaşımlarının artması üzerine açıklama gereği duydum. Öncelikli olarak henüz bir müracaatımız olmadı. Cenab-ı Allah’ın buyurduğu gibi ‘’Allah dilemedikçe siz dileyemezsiniz’’.

Şu kısa hayatımızın en önemli gayesi insana hizmet etmektir. Bunun nerede ve ne şekilde olduğunun hiçbir önemi yoktur. Bu nedenle Allah’ın takdirini bilmediğimiz ve ne olursa olsun sonucuna her zaman her şartta rıza göstereceğimiz bir meselede sükunet esas olmalıdır.

Dostlarımızın bu hüsn-ü zannı; özellikle de medya ve sosyal medya aracılığı ile bazen yanlış anlaşılmalara ortam hazırlamaktadır. Sosyal medya doğası gereği yanlış anlaşılmaların hızlı bir şekilde gerçeğe dönüştüğü, kimi zaman insanları kırıp incitebilen ve ismi geçen herkes için maksadını aşan bir mecra olabilmektedir.

Yönetimde olan, müracaat etmiş veya edecek olan birbirinden değerli öğretim üyelerine saygılarımı sunuyor ve çıkacakları bu hizmet talebi yolunun hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

İyi niyetlerinden ve sevgilerinden şüphe duymadığım dostlarımızın sosyal medya ve paylaşımlarla değil, duaları ve kalpleri ile yanımızda olmalarını ve eğer bu sürecin içerisinde yer almaya karar verirsek bu süreci bize yakışacak bir sükunette yürütmemize yardımcı olmalarını rica ediyorum.

‘’Allah’ın izni olmadan bir yaprak dahi düşmez’’ inancı ve düsturu ile her daima….

Saygılarımla…"

Salih YILDIRIM

Son Güncelleme: 27.06.2020 11:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.