PROF. DR. SEVİMLİ: SEÇİMDE BİRİNCİ OLACAĞIM!

REKTÖR ADAY ADAYI PROF. DR. SEVİMLİ ÖZTÜRK AKKÖK'E KONUŞTU...

admin
admin
19 Mayıs 2016 Perşembe 14:21
PROF. DR. SEVİMLİ: SEÇİMDE BİRİNCİ OLACAĞIM!
Atatürk Üniversitesi Kampusu'nda yaklaşık üç yıldan beri faaliyetini sürdüren Cebir Coffe'nin yeni konseptini görmeye ve "hayırlı olsun" demeye gitmiştik Selami Bastem'e. Akşamın ilerlemiş vaktiydi. Çaylarımızı yudumlamaya başlamıştık ki, Atatürk Üniversitesi Rektör "Aday Adayı" Prof. Dr. Serdar Sevimli girdi içeri. Bir gazeteci olarak benim için tatlı bir sürprizdi. Önce kucaklaştık, selamlaştık, az sonra da yan masada koyu bir sohbete daldık.
"BİZ ADAY DEĞİL, ADAY ADAYIYIZ!"
İşin içinde olan birisiydi. Bu nedenle en iyi cevabı o verirdi diye düşündüm ve "Hocam, aday sayısı kaça yükseldi" diye sordum. "Ağabeyi, biz aday değil, aday adayıyız. Rektör adayı olabilmemiz için YÖK'e gönderilecek listenin içinde yer almamız gerekiyor. Yani ilk 6'ya girenler aday olacak" düzeltmesi yaptı, hak verdim kendisine.
Rektör aday adaylarının sayısı 14-15 kadarmış! Ben daha fazla olduğunu sanıyordum. "Seçime girme niyeti içinde olan çoğu arkadaş, bu fikrinden vazgeçti. Sayı bu nedenle azaldı" diyen Sevimli Hoca'yı günün sonuna yaklaşıyor olmamıza rağmen çok zinde gördüm. Hani uzansa yıldızları tutacak gibi geldi bana.
İDEOLOJİK EYLEM VE SÖYLEMLERİ KULLANMIYOR
İsimlerini saymadığı aday adaylarının her birinin diğerinden iyi, donanımlı, aynı zamanda vatanperver olduğunu özellikle vurgulayan Serdar Hoca, "Sizin aracılığınızla tüm aday adayı arkadaşlarıma başarılar diliyorum" dedi. Aday adaylarının kendilerini anlatmak için yoğun çalıştığını, kendisinin de dur durak bilmeden koşturduğunu hatırlatan Sevimli, "Arkadaşlarıma seslenirken, 'sizlerin demokratik tercihinize talibim' diyorum. En azından ben, ideolojik eylem ve söylemlerden kaçınıyorum. Çünkü bu tür söylemlerin bizi ayrıştırdığına, kamplaştırdığına, saflara ayırdığına inanıyorum" dedi.
ÇOK İDDİALI BİR TAHMİN YAPTI
Seçim sonucunu şimdiden kestirmenin mümkün olmadığını belirten Serdar Sevimli'ye, "bir tahmin yapsanız, yeriniz neresi olur?" diye sordum, "ilk sıra" cevabını anında aldım. Çok iddialı bir cevaptı bu. Kendisini böylesine iddialı konuşturan sebepler vardı mutlaka ve o sebeplerden biri de, hiç şüphesiz seçimde oy kullanacak kadroların çoğusunun teveccühünü almış görünüyor olmasıydı. Yoksa insan yarın yüzünü kızartacak bir sözü, bugünden niye söylesin. Hele de o insan koca bir üniversitenin yönetimine talip rektör aday adayı ise!
"KENDİMİZE YENİ BAŞLIKLAR BULMAMIZ LAZIM!"
Rektör olduğunda neler yapacaktı Sevimli? Merak ettiğim konulardan birisi de buydu. Çünkü, Atatürk Üniversitesi Erzurum'un lokomotifi gibiydi. Bir katar vardı arkasında. Biz de o katarlardaydık. Dolayısıyla Atatürk Üniversitesi nereye giderse, bizi, yani Erzurum'u da çekip, oraya götürecekti. Bu nedenle pür dikkat dinlemeye başladım kendisini:
"Atatürk Üniversitesi olarak yenilenmek ve kendimize yeni başlıklar bulma mecburiyetimiz var. Ben, öncelikle yeni nesil için bir umut ve idol olmak istiyorum. Öfkeyi, kızgınlığı, ayrışmayı körükleyecek eylem ve söylemleri bir kenara bırakıp, ülke için, millet için, Erzurum için, üniversitemiz için çalışacağız. Malzememiz insan. Tüm stratejilerimizi bu gerçeği göz önünde tutarak belirleyeceğiz. Atatürk Üniversitesi'nin hedeflerini öne çıkartan yöntemleri belirleyecek ve uygulayacağız."
"KANSER ARAŞTIRMALARI MERKEZİ KURACAĞIM!"
Tam bu arada araya giriyor ve "O stratejileriniz neler olabilir?" diye soruyorum. Ana başlıklar halinde sıraladığı hedeflerin arasında en dikkat çekici olanı belki hekim de olması nedeniyle sağlıkla ilgili. Serdar Sevimli Hoca'nın, "Atatürk Üniversitesi'nde kanser araştırmaları merkezi kuracağım" sözü insanın kulağına ilk başta hoş geliyor. Hemen, "Nasıl yani, en azından yetişmiş uzman ve eleman sorunu karşınıza çıkmaz mı?" diye soruyor, "Dünyanın çeşitli ülkelerinde bu tür merkezler var. O merkezlerle entegrasyona gideceğiz. Ülkemizde çeşitli alanlarda, örneğin organ nakli konusunda merkez haline gelmiş üniversitelerimiz var. Biz de Doğu'da hizmet veren bir üniversite olarak böyle bir merkez olacağız" cevabı alıyorum.
Ermeni Araştırmaları Merkezi'ni çok daha aktif hale getirmeyi, Atatürk Üniversitesi'ni en fazla tercih edilen üniversiteler arasına dahil etmek için çalışacağını belirten Prof. Dr. Serdar Sevimli, son olarak "Erzurum'u şehir olarak üniversitemizden ayrı tutmak mümkün değil. Amacımız, Erzurum'u da kalkındırmak ve hakettiği yere yükseltmek asli görevimiz olacak" sözü verdi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.