PROF. DR. SERDAR SEVİMLİ: ERZURUM'UN ADAYIYIM!

Atatürk Üniversitesi'nde rektörlük seçimi yaklaşırken, adaylar da çalışmalarına hız verdiler.

admin
admin
12 Nisan 2016 Salı 00:53
PROF. DR. SERDAR SEVİMLİ: ERZURUM'UN ADAYIYIM!
Atatürk Üniversitesi'nde rektörlük seçimi yaklaşırken, adaylar da çalışmalarına hız verdiler. Şimdiye kadar çok sayıda bilim insanının isminin dillendirildiği seçime 15-16 kadar adayın gireceğini tahmin ettiğini belirten Prof. Dr. Serdar Sevimli, yazarımız Öztürk Akkök'e değerlendirmelerde bulundu, "Ben şu ya da bu partinin değil, doğrudan Erzurum'un, Erzurum insanının adayıyım" dedi.
Hedefine Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü'nü koyan ve bu hedefe ulaşabilmek için de aylardan beri son derece sistematik şekilde çalışan Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serdar Sevimli, şimdiye kadar üniversitenin bin 400 akademisyeninden 900'üne ulaştığını ve bire bir görüştüğünü söyledi. Rektör adayı olarak kulislerde çok sayıda ismin dolaştığını, ancak seçime 15-16 kadar adayın girmesini beklediğini belirten Prof. Dr. Sevimli, Avrupa'da kürsüye çıkan şampiyon güreşçilerin ustalarına hizmet ettiği yemekte, arkadaşımız Öztürk Akkök'e önemli açıklamalarda bulundu.
Her adayın "ben kazanacağım" diyerek kendini "birinci" gördüğü rektörlük seçimlerinde, hemen tüm adayların "ikinci" olarak Prof. Dr. Sevimli ismini dillendirdiğini kaydeden Serdar Hoca, bundan da büyük onur ve mutluluk duyduğunu ifade etti. Rektör seçilmesi halinde neler yapacağını düzenleyeceği bir toplantıyla kamuoyuna aktaracağını belirten Sevimli, "Ben hiçbir siyasi parti veya görüşün değil, doğrudan Erzurum'un adayıyım. Kamuoyunun ciddi desteğinin yanımda olduğunu biliyorum. Ama seçim üniversitede yapılacak, dolayısıyla akademisyen arkadaşlarımız oy kullanacak. Onların da desteğini almak ve sayın Cumhurbaşkanımız'ın önüne konulacak listenin ilk sırasına yerleşmek istiyorum. Uzun soluklu bu yarışı önde bitireceğime inanıyorum" diye konuştu.
Geçtiğimiz hafta Bulgaristan'da yapılan U23 Avrupa Serbest Güreş Şampiyonası'nda 74 kiloda şampiyon olan Muhammet Nuri Kotanoğlu ile 86 kiloda üçüncü olan Kadir Yazıcı, kendilerinin yetişmesinde emek veren hocaları Selami Topaloğlu, İlhami Topaloğlu, Yaşar Sefil, Celil Köseoğlu ile güreş hakemleri Yusuf Sadi Kishalı, Sebahattin Yıldız ve Mehmet Bölükbaşı gibi spor adamlarına hizmet etti, cağ kebabı kesti, ikramda bulundular.
Eski pehlivanlardan Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu ile Atatürk Üniversitesi Rektör adayı Prof. Dr. Serdar Sevimli gibi konukların da bulunduğu yemek hayli samimi bir havada geçti. Bir ara şampiyon pehlivan Nuri Kotanoğlu, madalyasını Serdar Sevimli'nin boynuna asarak, "İnşallah siz de benim gibi rakiplerinizi ekarte eder, seçilir hedefinize ulaşırsınız" diyerek iyiniyet temennisinde bulundu.


Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ibrahim.yalcin 2018-11-09 17:01:16

Yolun.acik.olsun.hocam

Avatar
hakan ÇANKAYA 2016-04-12 17:16:12

adam gibi adamdır serdar hoca, görev yaptığı zaman dilimi içerisinde hiçbir insanın kalbini kırmayıp, ayrım yapmayıp her zaman güler yüzle insanlara faydalı olmak için çalışmış bir kişidir. fakir fukara bile hastaneye gittiğinde ilk başvurdukları serdar hoca olurdu. rabbim memleketimizin göz bebeği atatürk üniversitesine rektör olmayı nasip etsin. erzurumun erzurum kokan bir rektöre ihtiyacı var inşAllah o da serdar hoca olur. saygılarımla