PROF. DR. KIRKILIÇ: BİTİŞİK NİZAM SIRALARI YENİLEDİK!

Atatürk Üniversitesi Kâzım Karabekir Eğitim Fakültesi’nin sınıf ve amfilerdeki sağlam sıraların sökülüp, parçalanarak, yerlerine yenilerinin yapıldığını duyuran haberimize, Dekan Vekili Prof. Dr. Ahmet Kırkkılıç, açıklık getirdi.

admin
admin
31 Mayıs 2016 Salı 19:18
PROF. DR. KIRKILIÇ: BİTİŞİK NİZAM SIRALARI YENİLEDİK!
Atatürk Üniversitesi Kâzım Karabekir Eğitim Fakültesi’nin sınıf ve amfilerdeki sağlam sıraların sökülüp, parçalanarak, yerlerine yenilerinin yapıldığını duyuran haberimize, Dekan Vekili Prof. Dr. Ahmet Kırkkılıç, açıklık getirdi. Kırkılıç, “Sınıflarımızda bitişik nizam sıralarımız vardı. Öğrencilerimizin sıkıntı çekmesi yetmiyormuş gibi, böylesi bir oturma düzeni güvenlik açısından da sakıncalı bulunuyordu. Paramız vardı, bu sorunu kısmen de olsa çözmek istedik. Zira pilot olarak belirlediğimiz 5 sınıfta böylesi bir değişikliğe gittik” dedi.
Fakültelerinde verilen pedegojik formasyon eğitimine karşılık 5 milyon lira gelir elde ettiklerini, bu paranın 2 milyon 700 bin lirasını derse giren öğretim üyelerine dağıttıklarını, bir milyon lirasını açık öğretim fakültesine verdiklerini, geri kalan bir milyon 300 bin lirayı da 6 aylık vadeyle bankaya yatırdıklarını belirten KKEF Dekan Vekili Prof. Dr. Ahmet Kırkkılıç, “Kazandığımız bu parayla fakültemizin eksiklerini giderip, ciddi sıkıntılar yaşadığımız sınıflarımızın sıralarını değiştirelim istedik” diye konuştu. Atatürk Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez ve KKEF Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Abdullah Kaplan’ın da hazır bulunduğu bir ortamda “sıra’dan talan” haberimize açıklık getiren Kırkkılıç hoca, Yazarımız Öztürk Akkök’e şu bilgileri verdi:
OTURMA DÜZENİ SON DERECE SAĞLIKSIZDI
“- Fakültemizin sınıflarındaki sıra ve kürsüler 1997 yılında yapılmış. Çoğu sınıfın sırası bitişik nizam şeklinde dizayn edilmiş. Niye böyle yapılmış, bilmiyorum. Böyle bir sistem, sadece öğrencilerimizi rahatsız etmekle kalmıyor, ciddi güvenlik sorunu da yaşatıyordu. Bu konuda ÖSYM İl Yöneticisi Prof. Dr. Yavuz Demir ile Prof. Dr. Ömer Gündoğdu’nun raporları bize ışık tuttu. ÖSYM, 10 öğrencinin yan yana oturmasının, sınav esnasında adayların giriş-çıkışlarını engellediğini belirterek, bu hatalı durumun düzeltilmesini bizden talep etmiş. İstenilen düzenlemeyi yaptık. Mecburen sıra sayısını azalttık. Sınıflarımızın öğrenci mevcudu ortalama 63-64. Düzenleme sonrası en az 20 öğrencinin sırasız kaldığını görünce, böylesi bir yeniliğe karar verdik. İlk başta 5 sınıf belirledik. Toplam 70 bin liraya işi ihale ettik. Yapım aşamasında çok hassas davrandık. Koltuklar kumaş kaplama. Ama iki yıl garantili. Bir aksilik halinde yenilenecekler. Amfilerde herhangi bir değişiklik sözkonusu değil.”
PERDE VE BİLGİSAYARLARİ 50’NCİ YIL’A VERDİK
Fakülte koridorlarına kanapeler yerleştirdiklerini, ışıklandırma sistemini yenileyip, sensörlü lambalarla tasarruf yoluna gittiklerini ve yüzde 40 enerji tasarrufu sağladıklarını hatırlatan Dekan Kırkkılıç,“Söktüğümüz sıraları acaba başka okullar kullanabilir mi diye düşündük, 50. Yıl Ortaokulu Müdürü sayın Selami Topaloğlu’nu davet ettik. Selami Bey, geldi, baktı, sıraların işlerine yaramayacağını söyledi, ama perdelerimiz vardı, istedi, kullanmadığımız, depoya kaldırdığımız bilgisayarlarımız vardı, onlara talip oldu. İstedikleri ne varsa, elden geçirdik ve kendilerine seve seve teslim ettik, bundan da büyük mutluluk duyduk. Sırada hoca kürsüleri var. Onları mutlaka değiştireceğiz. Geri kalan sınıfların sıralarında değişikliğe gidip-gitmeme konusunu da aramızda konuşacak, ona göre karar vereceğiz” diyerek sözlerini noktaladı. 

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.