POLİS MESLEK YÜKSEK OKULU'NDA MEZUNİYET TÖRENİ

Erzurum’da Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) mezuniyet töreni gerçekleşti.

07 Haziran 2013 Cuma 10:07
POLİS MESLEK YÜKSEK OKULU'NDA MEZUNİYET TÖRENİ
Okul spor salonunda yapılan törenle 236 polis adayı mezun oldu. Mezuniyet törenine, Erzurum Vali Yardımcısı Naci Aktaş, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 9.Kolordu Komutanı Korgeneral Kamil Başoğlu, Palandöken Kaymakamı Ahmet Katırcı, Erzurum Başsavcısı Ramazan Apaçık, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Erzurum İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Abdullah Şahin, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, ve çok sayıda veli katıldı.

Erzurum Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Abdullah Şahin konuşmasında, “Buradan polis adayı yakınlarına sesleniyorum bizlere emanet ettiğiniz evlatlarınızı bizde milletimizin hizmetine emniyetin ve asayişin yılmaz bekçileri olarak buradan mezun ettiğimiz için çok mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Evlatlarımızı yetiştirirken onlara yapacakları görevin ciddiyetini önemini anlatmaya çalıştık. Onlara verdiğimiz eğitimle bir asker kadar disiplinli olmayı, bir hukukçu kadar hukuk adamı, bir anne kadar şefkatli olmayı öğretmeye çalıştık. Onlara millete efendilik yok hizmet vardır halka hizmet hakka hizmettir. İnsanınızı yaşatın ki devletinizi yaşatın felsefesiyle çalışmaları gerektiğini anlatmaya çalıştık. Öğrencilerimizi yetiştirirken sadece tek yönlü yetiştirme kısır döngülüye düşmemeye çalıştık.” şeklinde konuştu.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ise, “Sizler için Erzurum’da eğitiminiz aldığınız ve buradan mezun olduktan sonra Türkiye’nin dört bir yanına dağılarak görev yapacaklar. Umarım Erzurum’dan güzel duygularla mutlu mesut ayrılırlar. Halkımızın güvenini huzuru sağlamak için bu görevi yapacaklar. Doğru yoldan hukuktan ayrılmadan görevlerini yapmalarını diliyorum.” diye konuştu.

Erzurum İl Vali Yardımcısı Naci Aktaş ise, “Ülkemizin emniyetini asayişini sizler sağlayacaksınız. Buradan mezun olduktan sonra her birinin ülkemizin başka noktalarında görevinize devam edeceksiniz. Anne ve babalarınız sizler için büyük fedakarlıklara katlandı. Vatanınıza milletinize faydalı iyi polisler olacağınıza inanıyoruz.” dedi.

Konuşmaların ardından Polis Meslek Yüksek Okulu Öğrencileri silah ve aikido gösterileri ve halk oyunları gösterilerini sergiledi. Başarılı olan öğrencilere hediyeler takdim edildi. Tören polis adaylarının yemin töreninin ardından kep atmasıyla sona erdi.


Editör

Son Güncelleme: 07.06.2013 10:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.