Polis adaylarının mezuniyet heyecanı

Erzurum PMYO'da polis adayları için mezuniyet töreni düzenlendi.

admin
admin
08 Ağustos 2019 Perşembe 07:15
Polis adaylarının mezuniyet heyecanı

Erzurum Polis Meslek Yüksekokulundan (PMYO) mezun olan polis adayları törenle diplomalarını aldı.

Erzurum'daki PMYO Spor Salonu'nda düzenlenen mezuniyet töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Vali Okay Memiş, törende yaptığı konuşmada, mezun olan polislerin aldığı eğitimlerle Türk milletine en iyi şekilde hizmet edeceklerini söyledi.

Polis ve asker formalarının kutsal ve değerli olduğunu ifade eden Memiş, "Polislik ve askerlik zor görevdir. Atandığınız andan emekli olana kadar çok şey öğreneceksiniz. Bu kardeşlerimiz devletin adaletini ilk tecelli edeceği noktada çalışacaklar. Erzurum PMYO Türkiye'nin en iyi polis okullarında birisi. Polis olmak önemlidir, polis ailesi olmak ise daha da önemlidir." diye konuştu.

Memiş, polislik mesleğinin karakolda öğrenildiğini belirterek, karakolların okul niteliğinde olduğunu dile getirdi.

Mezun polislere tavsiyelerde bulunan Memiş, şöyle konuştu:

"Herkese eşit mesafedeyiz, biz herkesin polisiyiz, her türlü siyasi düşünceye mensup olanların polisiyiz. Türk, Kürt, Alevi, Sünni ayrım yapmadan, belli bir güç odaklarının kendini güçlü ve varlıklı zannedenlerin polisi değiliz. Güçsüz, gariban ve kimsesizlerin polisiyiz. Vatandaşımıza özverili davranmaya gayret göstereceğiz. Vatandaşın can ve mal emniyeti, namusunu korumak için 24 saat ayaktayız. FETÖ'den temizlendikçe güçleniyoruz. Ne FETÖ ne de diğer illegal oluşumları polisimiz ve jandarmamızda istemiyoruz."

Konuşmaların ardından polis adayları bazıları şiir ve Erzurum yöresine ait türküleri seslendirdi.

Program sonunda yemin edip mesleğe başlayan polisler, mezuniyet sevinçlerini keplerini havaya atarak yaşadı.

Törene katılan polislerin yakınları da cep telefonlarıyla çekim yaparak çocuklarının mezuniyet coşkusuna ortak oldu.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumPolis Teşkilatı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.