PİYASAYA SAHTE PARA SÜREN 3 KİŞİ TUTUKLANDI

Erzurum Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan 3 kişi, sahte para bulundurmak ve piyasaya sahte para sürmek suçundan tutuklanarak cezaevine kondu.

23 Haziran 2011 Perşembe 12:36
PİYASAYA SAHTE PARA SÜREN 3 KİŞİ TUTUKLANDI
Emniyet Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, geçtiğimiz Salı günü saat 16.10 sıralarında REDEVCO Alışveriş Merkezi içerisinde bulunan bir işyeri ve Yenişehir alt yol üzerindeki bir markete sahte para verildiği ihbarı üzerine motorize ekipleri ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nce çalışmalar başlatıldığı bildirildi. İki ayrı işyerine sahte 100 lira para süren M.Ç. ve B.K. isimli şüphelilerin kısa sürede yakalandığını belirten yetkililer, KOM ekiplerince yakalanan şüphelilerin üzerlerinde yapılan aramada 28 adet daha sahte 100 liralık banknotun ele geçirildiğini belirtti.
Şüphelilerin sorgusu sonucu sahte parayı temin ettikleri G.D. ve E.S’nin de gözaltına alındığını kaydeden yetkililer, piyasaya sürülen 34 adet sahte 100 lira ile ilgili gözaltına alınan 4 şüphelinin ‘Sahte para bulundurmak ve piyasaya sahte para sürmek’ suçundan mahkemeye çıkarıldığını söyledi. Yetkililer, yaşı küçük olan B.K, Cumhuriyet Savcılığınca serbest bırakılırken, M.Ç, G.D. ve E.S çıkarıldıkları Nöbetçi Mahkemece tutuklanarak cezaevine konduğunu ifade etti.
Sahte para konusunuda uyarılarda bulunun Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, “Sahte para alınan kişiye kesinlikle iade edilmemeli. Şahsı mümkün mertebe para üstü verme bahanesi ile oyalanırken 155 Polis İmdat veya en yakın polis birimi olaydan haberdar edilmeli. Şayet şahıs yakalanacağını anlayıp kaçar ise eşgaline ilişkin bilgiler, mümkünse kimlik bilgileri ve varsa otosunun plakası ve kaçış istikameti gelen güvenlik güçlerine vakit kaybedilmeden bildirilmeli. Sahte para güzel bir şekilde muhafaza edilerek güvenlik görevlilere teslim etmeli. Şüpheli durumuna düşme korkusuyla ya da neme lazım düşüncesiyle pasif kalmamalı, olayı sineye çekmemeli. Alınan sahte paranın başka birine vermeye kalkışmanın suç olduğu unutulmamalıdır” diye konuştu.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.