PAZARYOLU’NDA İŞLER YOLUNDA

Pazaryolu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nca Pazaryolu halkına iş imkânı sağlamak ve vatandaşlarımızın daha iyi hizmetlerden yararlanması adına dört işyeri açarak vatandaşların hizmetine sundu. Doyum Tavuk Döner, Demircan Kasabı, Hanımeli Unlu Mamulleri ve Yemekleri ve Burhan Çayevi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

05 Mart 2013 Salı 11:16
 PAZARYOLU’NDA İŞLER YOLUNDA
Pazaryolu Sakinleri Çayevinde, yediden yetmişe herkesin toplandığı, Erzurum kıtlama çayını içerek sohbet ettiği güzel bir mekân olurken, Burhan Çayevi Sahibi İrfan Hatunoğlu gençlere ve yaşlı insanlara hizmet vermekten büyük mutluluk duyduğunu, özellikle yaşlı amcaların yaptığı sohbetlerin, bu işi yapmakta şevkini daha da artırdığını söyledi.

Açılan kasap dükkanı ise, ilçenin günlük taze et ihtiyacını karşılarken,Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarında hayvanlarını rahatlıkla zarar etmeden güvenilir bir şekilde satabilecekleri bir mekân oldu.

Açılan diğer işyeri Doyum Tavuk Döner ise ilçeye ucuz ve sağlıklı bir şekilde hizmet vermekte ve özellikle öğrenciler tarafından çok tercih edilen bir mekân haline geldi.

Hanımeli Unlu Mamulleri ve Yemekleri Salonu ise ilçede en çok takdir toplayan işyerlerinden biri oldu. Özellikle dışarıdan gelen misafir ve memurların çok tercih ettiği mekân mantısıyla ön plana çıktı. Hanımeli İşyeri Sahibi Halime Nuhoğlu, “Aklımda hep böyle bir proje vardı. Başarabilir miyim diye endişelerim vardı. Bir gün cesaretimi toplayıp İlçe Kaymakamımızın yanına gittim, durumumu anlattım. Kaymakamımız; beni bu konuda cesaretlendirdi, ön ayak oldu, umutlandırdı. Kaymakamımız hiç vakit kaybetmeden çalışmalara başlamamız gerektiğini ve gerekli her türlü desteği vereceğini söyleyerek işyerimi açmış oldum” dedi.

Kaymakam Taner Tengir de yaptığı açıklamada, “Sosyal devlet olmanın bir gereği olarak; çok klasik tabirle balık vermek yerine balık tutmayı öğretmek ve gençlerimize istihdam oluşturma adına bu projelerin hayata geçmesinden mutluluk duyuyorum. İlçemiz ekonomisi nispetinde bütün işyeri sahiplerimiz kendi işlerinin patronu oldular. Zaman zaman işyerlerini de ziyaret ediyorum işlerinin yolunda gitmesi beni mutlu ediyor açıkçası” diye konuştu.

Tengir, Özellikle kadın istihdamını arttırmaya yönelik projelere her zaman açık olduklarını, ayrıca İŞKUR destekli projelerde de hanımlara öncelik vererek Pazaryolu’ndaki istihdam sorununu bu şekilde halletmeye gayret ettiklerini belirtti.

İşyeri sahipleri de yaptıkları açıklamalarda “Devletimizin böyle imkânlar sunması bizleri çok mutlu etti. İlçe Kaymakamımız Taner Tengir’e desteklerinden dolayı sonsuz teşekkür ederiz” dediler.

Editör

Son Güncelleme: 05.03.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.