PARALEL DEVLET VE ONUN UZANTILARINA ŞİDDETLE KARŞIYIZ

Erzurum’da toplu iş sözleşmesi imza törenine katılan Hak İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Biz, paralel devlet ve onun uzantılarına, onun Türkiye'deki faaliyetlerine, devlete ortak olma niyetlerine şiddetle karşı duracağız.” dedi.

29 Ocak 2014 Çarşamba 09:18
PARALEL DEVLET VE ONUN UZANTILARINA ŞİDDETLE KARŞIYIZ
Erzurum Büyükşehir Belediyesi toplu iş sözleşmesi imza töreninde gündeme dair açıklamalarda bulunan Hak İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, paralel devlet ve onun uzantılarına, onun Türkiye'deki faaliyetlerine, devlete ortak olma niyetlerine şiddetle karşı duracaklarını belirtti. Hak-İş bu tartışmalarda millet iradesinin yanında taraf olduğunu ifade eden Arslan, “Aynı zamanda yolsuzluğa, hırsızlığa, uğursuzluğa, rüşvete karşı da durduğu yerde taraftır. Bizler, paralel devlet ve onun uzantılarına, onun Türkiye'deki faaliyetlerine, devlete ortak olma niyetlerine şiddetle karşı duracağız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ortak kabul etmediğini ve bu devletin bin yıllık bu topraklarda bir geleneğinin olduğunu, beş bin yıllık bir devlet geleneğimizin ortak kabul etmeyecek bir noktada olduğunu hatırlatmak isterim. Ama aynı zamanda kim olursa olsun, unvanı, makamı, ismi kim olursa olsun bu ülkenin bir kuruşuna tenezzül edip, bir kuruşuna eğer göz dikmişse bunun da hesabının sonuna kadar sorulmasından yanayız. Asla bizim böyle ikircikli ama fakatlı tavrımız yok. Bunu açık olarak söylediğimiz halde, ne yazık ki bir kısım siyasiler, bir kısım medya kuruluşları, Hak-İş'in duruşundan rahatsız olmalılar ki sendikaya yönelik taarruzlarını, linç kampanyalarını, zaman zaman itibarsızlaştırma çalışmalarını sürdürüyorlar. Biz de şöyle düşünüyoruz, Hak-İş doğru yerde durduğu için bunlar oluyor. Biz bu yolculuğu çok eskiden beri yapıyoruz.” dedi.

PARALEL DEVLET SÖYLENDİĞİ KADAR KOLAY BİR YAPI DEĞİL

Türkiye bölgesinde önemli bir güç olma noktasında ciddi şekilde adım atarken içeriden veya dışarından bir kısım operasyonlara maruz kaldığını vurgulayan Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, 17 Aralık’tan sonra bazı kişiler Halk Bankası şubelerine gelerek arkadaşlarımıza ayakkabı kutuları fırlattı. Düşünebiliyormusunuz devletin milli bankasına karşı bir linç girişiminde bulunuldu. Milletin malına adeta kastediliyor. Halkbank'a, uluslararası güçler tarafından operasyon istenemiyor maalesef Türkiye'deki bir kısım zavallılar da bunlara alet oldu. Halkbank'a çok ciddi şekilde damga, darbe vurmaya çalıştılar. Onun için bizim bunlara ait söyleyecek sözümüz olmalı. Asla bu ülkenin kaynaklarını, imkanlarını, bu ülkenin değerlerini kimseye peşkeş çektirmeden ama kimseye de yedirmeden sahip çıkmamız gerekiyor. Bu şekilde yapılmak istenen operasyonlara karşı uyanık olunması gerekiyor. Bu paralel devlet söylendiği kadar kolay bir yapı değil. Onun için hepimizin üzerinde mutabık kaldığı ortak değerlerimiz var. Devletimiz, milletimiz, bayrağımız, temel ortak değerlerimize zarar verecek hiçbir oluşuma izin vermememiz lazım" diye konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 29.01.2014 09:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.