Palandöken’de rezalet: Çocukları sokaklara döktüler

Erzurum’da Palandöken Belediyesi Arefe gününde skandal görüntülere sebep oldu.

admin
admin
13 Mayıs 2021 Perşembe 07:23
Palandöken’de rezalet: Çocukları sokaklara döktüler

Faytonla arafalık dağıtmak isteyen belediye ekipleri istenmeyen görüntüler oluşturdu. Evde olması gereken çocukları sokaklara döken belediye büyük tepki topladı.

Türkiye’de haftalık olarak açıklanan her yüz binde görülen koronavirüs verilerine göre 303,58 vaka sayısı ile ilk beşe giren Erzurum, Palandöken Belediyesi’nin skandal kararı ile gözünü zirveye çevirdi. Arefe günü faytonla arafalık dağıtmak isteyen belediye ekipleri, kapı kapı dolaşmak yerine çocukları sokaklara döktü. Sosyal mesafenin ve maskenin unutulduğu etkinlikte çocuklar arefelik kutularını kapmak için birbirini ezerken, oluşan izdiham vatandaşların tepkisine neden oldu.

Kaş yapayım derken adeta göz çıkaran belediyeye tepki gösteren vatandaşlar, “Anlaşılıyor ki Palandöken Belediyesi Erzurum’u koronavirüste sadece Anadolu’nun değil, Türkiye’nin zirvesine taşımakta kararlı. Bu çocukların her biri bir taşıyıcı olduğunda bunun hesabını kim verecek?” ifadeleriyle tepkilerini dile getirdiler.

VATANDAŞ TEPKİLİ

“Bu rezaletin sorumluları hesap vermelidir” diyen vatandaşlar, “Sayın Cumhurbaşkanımız ve sağlık bakanımız televizyonlardan maske, mesafe, temizlik çağrılarını yinelerken, genelgelerle toplum evlerine hapsedilirken, hele çocukların sokağa çıkma yasağı varken, devletin bir kurumu olan Palandöken Belediyesi devletin kararlarına meydan okumuştur. Bu organizasyon her yönüyle tam bir rezalettir. Okulların dahi kapatıldığı bir dönemde, çocukları sokaklara dökerek birer taşıyıcı olmalarına katkı sunan herkesi kınıyoruz. Bu çocuklar hastalığı, annelerine, babalarına, dedelerine, ninelerine bulaştırdıklarında bunun hesabını kim verecek. Başta Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar olmak üzere, bu rezaletin sorumlusu ya da sorumluları her kimse hesap vermelidir.” dediler.

SUNAR’DAN AÇIKLAMA

Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar, kısıtlamalar nedeniyle birçok bayram geleneğini icra edemediklerini söyledi. Salgından önce çocukların bayram arifesinde kapı kapı dolaşıp "arifelik" topladığını anlatan Sunar, "Millet olabilmek için geleneklerimiz önemli. Bu şuuru ayakta tutabilmek gerekiyor. Hem çocuklarımızın kısıtlamalar nedeniyle buruk geçirdikleri bayramlarını şenlendirmek hem de geleneklerimizi devam ettirebilmek için bu uygulamamıza 2 yıldır kapı kapı dolaşarak devam ediyoruz." dedi.

DEVLET KURUMU BUNU YAPARSA…

Başkan’ın bu ifadelerine karşı, ev ev dolaşmak yerine sokak ortasında yapılan dağıtım ve çocukların adeta izdiham oluşturduğu görüntüler, eleştirilere neden oldu. Sokak ortasında yapılan dağıtım sonrası vatandaşlar, “Erzurum’da vaka sayıları düşmez. Kimse kurallara riayet etmiyor. Devlet kurumu belediye bunu yaparsa, vatandaşları varın siz düşünün. Madem böyle bir uygulama yapılacak, sokağa çıkma yasağı olduğu şu günlerde, bu iş sokakta olmaz. Ev ev gidilerek çocuklara hediyeler verilebilirdi.” dediler.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ay parçası 2021-05-17 08:19:01

gelir gelmez kayınçosunu özel kalem müdürü yaptığı gün bundan umudumu kesmiştim ve yanılmadım. Onlarca yandaşı kuruma işe aldı. hani ilanla aldın açıkla da biz de bilelim.

Avatar
KADİR ÇETİNTAŞ 2021-05-17 08:17:20

PALANDÖKEN ORHAN BULUTLAR'I MUMLA ARIYOR. EN AZINDAN ESER ORTAYA KOYDU. BU DA İYİ YANDAŞLARI İŞİ ALIYOR. ALLAHIN DA HESABI VAR. HAKKIMI HELAL ETMİORUM SANA. MUHAMMET SUNAR.

Avatar
halit 2021-05-17 08:15:49

siz onu boşverin, hesap soran var mı ona bakın.

Avatar
Mikail gözcü 2021-05-14 19:41:42

Fatura vatandaşa. Onlar sefasını sürsün şovunu yapsın. Hakkımı helal etmiyorum

Avatar
Akif Memiş 2021-05-13 22:07:02

Mahmutla Muhammet kayınçolarına çalışıyor. Muhammetin özel kalemi kayınçosu da mahmutun özel kalemi sınavsız, şartsız koşulsuz memur yapıldı. Bunu araştırın derim. Bu milletin gözünün içine baka baka bal tutan 10 parmağını yalıyor. Size yazıklar olsun...

Avatar
HALİL KESKİN 2021-05-13 22:05:22

Vay beee, Erzurum medyası kendine mi geliyor neee. Böyle haberler görmeyi ne kadar özlemiştik. İşte gazetecilik bu.

Avatar
KERİM ALKAN 2021-05-13 10:23:31

Bu Muhammet Sunar ile Mahmut Uçar'ın ne yaptığını bir anlayamadık. Hizmet yolunu yarıladılar, algıdan başka bir şey yok. biri bekçi bekirle, diğeri göstermelik fotoğraları sosyal medyada parayla yayınlayarak tanınacak. Allah bunları iyi etsin emi... Şunun şurasında 2024 e ne kaldı ki...

Avatar
vatandaş 2021-05-13 10:21:12

Erzurum'da belediyeler ak partiyi el ele bitirmeye karar vermişler. Recep Tayyip Erdoğan bu vasıfsızları görmüyor mu acaba?