PALANDÖKEN'DE KAYAKÇI KAZASI: 1 AĞIR YARALI

Snowboard Türkiye Şampiyonası'nda çarpışan iki kayakçıdan 1'i ağır yaralandı.

16 Mart 2012 Cuma 15:54
PALANDÖKEN'DE KAYAKÇI KAZASI: 1 AĞIR YARALI
Türkiye Kayak Federasyonu tarafından bugün Erzurum Palandöken'de düzenlenen Snowboard Türkiye Şampiyonası'nda üzücü kayak kazası yaşandı. Yarış sırasında hızla pistten aşağı inen iki kayakçı feci şekilde çarpışırken, ambulansla hastaneye kaldırıldılar.
Palandöken Dedeman Otel Kayak pistinde düzenlenen Snowboard Türkiye Şampiyonası'na yurdun birçok ilinde çok sayıda sporcu katıldı. Yarışlar nedeniyle sağlık ekipleri ve ilgili görevliler hazır bulunduruldu. Kıyasıya yarışlar devam ederken üzücü kayak kazası yaşandı. Dedeman pistinin üst kısmından hızla aşağı doğru kayan iki kayakçı, dengelerini kaybederek birbirleriyle çarpıştı. Pistin ortasında yığılan iki kayakçıya hemen sağlık ekipleri jet ski ile yukarı çıkarak ilk müdahalede bulundular. Bu sırada jet ski arkasına takılan kızağın kurtularak bir şahısla birlikte düşmesi ilginç görüntü oluşturdu.
Daha sonra kızakla aşağı indirilen iki yaralı ambulansa konuldu. Yaralılardan hayati tehlikesi bulunduğu belirtilen ve kafa travması geçirdiği ilk tespitler sonucu belirlenen İstanbul'dan yarışlara katılan Ali Güzeltan, Aziziye Hastanesi Acil Servis'te tedavi altına alınırken diğer sporcu da Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralı kayakçıların arkadaşları ve hocaları hastaneye akın etti.
Öte yandan, kayakçıların kazası nedeniyle yaklaşık yarım saat ara verilen yarışlar kaldığı yerden devam ediyor.

Editör

Son Güncelleme: 16.03.2012 21:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.