PALANDÖKEN’DE EKSİ 15 DERECE SOĞUKTA ŞÖLEN GİBİ AÇILIŞ

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Palandöken Polat Renaissance Otel’in kayak pistinde suni kar sistemleriyle donatılan ve ışıklandırılan yeni pistler, soğuk hava altında nefes kesen bir törenle açıldı.

13 Ocak 2014 Pazartesi 08:52
PALANDÖKEN’DE EKSİ 15 DERECE SOĞUKTA ŞÖLEN GİBİ AÇILIŞ
Polat Renaissance Otel’in kayak pistinde düzenlenen törene Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, iş adamı İbrahim Polat ile çok sayıda yerli ve yabancı turist katıldı. Otelin Genel Müdürü Bora Kanber, “Gece kayağına olan ilgi ve son yıllarda karın az yağması nedeniyle kar kalınlığını artırmaya yönelik yapılan çalışmalar kapsamında Palandöken'de 40 bin metreküp kapasiteli suni kar göledi ile 33 noktaya yeni suni kar makineleri yaptırıldı” dedi.

İş adamı İbrahim Polat da, yeni yapılan pistlerin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak ise, “Erzurum'da kış turizmi gerçekten çok önemli bir noktaya ulaştı. Sadece gündüz değil gece kayağı yapmak ve Türkiye'nin en uzun pistlerine sahip olması nedeniyle her kesimin ilgi odağı oluyor. Uçaktan indikten 10 dakika sonra piste çıkma imkanı başka bir yerde yok. Erzurum'da bulunan Konaklı ve Palandöken kayak merkezleri Türkiye'nin göz bebeği. Bu nedenle ne kadar burayla övünürsek az. Palandöken ve Konaklı'nın kalitesini, güzelliğini anlatıp tanıttıkça buraya gelen yerli ve yabancı turistlerin sayısı artacaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından nefes kesen gösteriler yer aldı. Eksi 15 derece kar üzerinde halk oyunları ekibi ve ardından da ciritçiler sahne aldı. Meşaleli kayak gösterisi izleyenleri büyülerken ateş şov da ilgiyle izlendi. Havai fişek gösterisiyle Erzurum semaları aydınlanırken kar raftingi de renkli görüntüler oluşturdu.


Editör

Son Güncelleme: 13.01.2014 08:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.