PALANDÖKEN’DE ANLAŞMA SAĞLANDI

Palandöken Kayak Merkezi’nde yaşanan sorun Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın işletici firmaya alacaklarının ödeneceği taahhüdünde bulunmasıyla çözüme kavuştu. Anadolu Kayak şirketinin yetkilisi Tuğrulhan Şam, “Amacımız Palandöken’e zarar vermek değildi” derken, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Fatih Çintimar, “Tecrübeli 50 personel bizim bünyemizde çalışacak” diye konuştu.

26 Aralık 2012 Çarşamba 09:50
PALANDÖKEN’DE ANLAŞMA SAĞLANDI

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Palandöken Kayak Merkezi ile birlikte, Konaklı, Kandilli ve Atlama Kulelerinin işletimini Kayak Federasyonu’ndan alarak Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne devri sonrası başlayan krizde anlaşma sağlandı. Geçtiğimiz hafta başında yapılan devir sonrası uzman personel olmaması sebebiyle Palandöken’deki tesislerin çalıştırılamaması tepkilere neden olmuştu. Pusula’nın da ‘Fatura Palandöken’e manşetiyle duyurduğu krizle ilgili Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü yetkilileri, işletici firma yöneticileriyle görüştü. Şirket yöneticilerinin geçen yıldan kalan alacaklarının ödenmesiyle ilgili talebi bakanlığa iletildi. Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü, Kayak Federasyonuyla 3 yıllık sözleşme imzalayarak Palandöken’de çalışan Anadolu Kayak Şirketi yetkilileriyle görüştü. Şirket yöneticilerinin geçen yıldan kalan alacaklarıyla ilgili talebi bakanlığa iletildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı Anadolu Kayak şirketinin tüm alacağının ödenmesi için talimat verdi. Bunun üzerine Anadolu Kayak firmasının yetkilileri personelin çıkışlarını vererek Spor İl Müdürlüğü bünyesinde görev almalarını sağlayacak. Palandöken Kayak Merkezinde sorunun çözüldüğünü belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, “Türkiye’nin gözde turizm ve kayak merkezlerinden olan Palandöken’de sezon öncesi tesislerin çalıştırılamaması dağa çok büyük zarar veriyordu. Anadolu Kayak firması ile görüşerek sorunun çözülmesini sağladık.Şirket personelinin mağdur olmaması için bakanlığımız önümüzdeki günlerde ödeme yapacak. Tecrübeli 50 personel bizim bünyemizde hizmet vermeye devam edecek. Ortak paydamız Palandöken kayak merkezi” dedi. Anadolu Kayak şirketinin yetkilisi Tuğrulhan Şam ise şirket olarak özverili davrandıklarını belirtti. Kayak Federasyonu ile 3 yıllık bir sözleşme bulunduğunu hatırlatan Şam, “Tesislerin devri ile birlikte bu sözleşmede fesh oldu. Ancak şirketin yaklaşık 1 milyon liranın üzerinde alacağı bulunuyor. Kayak Federasyonu sekiz aydır ödeme yapmıyordu. Bu parayı tahsil edemediğimiz için personelimize borcumuz olan üç aylık maaş alacaklarını ve tazminatlarını ödeyemedik. Kesinlikle dağa zarar vermek gibi bir düşüncemiz olamaz. Benim tek isteğim personelime olan borcumu ödemek. Palandöken bizim gözbebeğimiz, dağa zarar verecek bir oluşumun içerisinde olmamız imkansız” diye konuştu.

 

 

Editör

Son Güncelleme: 26.12.2012 10:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.