Palandöken’de 60 bin çiçek ve 5 bin gül toprakla buluşuyor

Palandöken Belediyesi, yaz aylarının gelmesiyle birlikte 60 bin mevsimlik çiçeği ve 5 bin gülü toprakla buluşturuyor.

admin
admin
15 Haziran 2017 Perşembe 20:51
Palandöken’de 60 bin çiçek ve 5 bin gül toprakla buluşuyor

Belediyenin Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından dikimi gerçekleşen yaz çiçekleri ve güller ile birlikte Palandöken rengârenk bir hale bürünüyor. Ekipler, ilçedeki yeşil alanları ve parkları çiçeklerle, güllerle süslerken, ilk olarak çiçek dikimine Recep Tayyip Erdoğan Kültür merkezi rekreasyon alanına dikimine başladı.

Park ve yeşil alanlara dikilen 60 bin Petunya, Begonya, Ateş, Kadife, Yıldız ve Aslanağzı çiçekleri ve bir birin den güzel 5 bin adet gül vatandaşlarında büyük beğenisi topluyor. Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, ilçenin daha yeşil ve daha güzel görünmesi için ekiplerin çalışmalarına aralıksız devam ettiğini belirterek,” Amacımız yeşillikler, güllerle ve çiçeklerle bezeli bir ilçe meydana getirmek. 60 bin adet çeşit çeşit mevsimlik çiçeği ve 5 bin adet gülü Palandöken de birçok yere dikmeye başladık. Çalışmalarımızın sonlanmasıyla birlikte Palandöken rengârenk bir görüntüye kavuşacak. Çiçek ve gül dikimini refüjler, cadde ve sokaklara, yeşil alanlara, parklara gerçekleştirerek şehrimize güzel bir estetik kazandıracağız. Palandökenimizi daha güzel bir görünümde olması için çalışmalarımız aralıksız bir şekilde devam edecek.” dedi.

BULUTLAR: YENİ PARK YAPIMINA BAŞLADIK

İlçede yeni yapımına başlanan park çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini hatırlatan Başkan Bulutlar, “Şehitler Parkı'nı iki ve üçüncü etap çalışmamıza başladık. Sadece bu projemiz 11 bin metrekare alan üzerinde hayat bulacak. Palandöken Dağını tüm güzelliğiyle ilçemizle entegre hale gelmiş olacak. Yıldızkent bölgesinde bin 500 ile 2 bin metrekare arasında değişen büyüklüklerde 3 yeni park yapımına başladık. Yine Yunus Emre Mahallesi Nergiz Evler bölgesinde de, 8 bin 500 metrekare alan üzerinde bir başka park yapımına start verdik. Parklarda dinlenme ve mesire alanları, çocuk oyun parkurları, mini futbol ve basketbol sahaları yer alacak. Ayrıca aileler için özel kamelyalar bu parklarda konuşlandıracağız. Spor yapmak isteyen vatandaşlarımız da, yine parklarımızdaki diğer araç ve gereçlerden ücretsiz istifade edebilecekler. Toplamda 25 bin metrekare alanı daha yeşillendirmiş olacağız. Böylece göreve geldiğimiz 2009 yılından bu yana ilçede 150 bin metrekare daha yeşil alan kazandırmış olacağız” dedi.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumPALANDÖKENBelediye
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.