PALANDÖKEN, ŞEHİR TAKVİMİNİN DAĞITIMINA BAŞLANDI

Takvimi Erzurum halkının beğenisine sunan Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, şehrin tarihine ve kültürel yaşamına katkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

21 Aralık 2012 Cuma 10:11
PALANDÖKEN, ŞEHİR TAKVİMİNİN DAĞITIMINA BAŞLANDI
Bulutlar, "2011'de Erzurum da bir ilki gerçekleştirerek Erzurum şehir takvimi hazırlatarak, bastırdık. 365 yaprak yaklaşık 730 sayfalık küçük bir Erzurum ansiklopedisi mahiyetinde olan bu takvim gerek Erzurum’da gerekse il dışında yaşayan hemşerilerimiz tarafından ilgiyle karşılandı. Başkan Yardımcımız ve tarihçi Muzaffer Taşyürek tarafından tekrar güncellenerek ve gözden geçirilerek, yeni bir formatta tekrar hazırlanarak gerek ilimizde gerekse yurt genelinde halkımıza, kurumlarımıza, derneklerimize dağıtımımız başladı" dedi. 

Takvimin Erzurum’da tarihi, turizmi, sosyal hayatı, gelenekleri, görenekler, milli ve manevi değerleri, siyasetçileri, devlet adamlarını, manilerimizi, türkülerimizi, şiirlerimizi, ninelerimizin ve yemeklerimizin yer aldığı küçük bir Erzurum ansiklopedisi olduğunu kaydeden Başkan Bulutlar, takvim hakkında şu değerlendirmeyi yaptı:"Ermeni mezaliminden, Sarıkamış harekatına, Erzurum’un kurtuluşundan, Milli Mücadele-Erzurum Kongresi'ne kadar birçok önemli olay takvimimizde yer almaktadır. Takvimimiz yerel takvimi de kapsamaktadır. Erzurum'da iklim olarak yaşanan günler de takvimde yer almaktadır. Namaz vakitlerinde Diyanet İşleri Başkanlığımızın hesapladığı namaz vakitleri esas alınmıştır. Her sayfada Erzurum’un geçmişiyle günümüzü mukayese ettirecek fotoğraflar yer almaktadır. Ön sayfasındaki kronolojik bilgiler Erzurum tarihiyle ilgili çok önemli bilgiler yer almaktadır” diye konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 21.12.2012 10:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.