PALANDÖKEN, ÖĞRENCİLERLE PARKA AĞAÇ DİKTİ

Palandöken Belediyesi, okullarda yürüttüğü ağaçlandırma çalışmalarını öğrencilerle birlikte yapıyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından organize edilen ağaç dikimi etkinlikleri sayesinde öğrenciler, hem doğanın korunmasına katkıda bulunuyor hem de bilinçleniyor.

25 Mayıs 2012 Cuma 12:03
PALANDÖKEN, ÖĞRENCİLERLE PARKA AĞAÇ DİKTİ
Palandöken Kayakyolu Ç.M.İ.S İlköğretim Okulu öğrencileri, Yıldızkent Hüseyin Avni Ulaş Mahallesi’ne yapılan yeni parka ağaç dikti. Palandöken Belediyesi ile İlköğretim okulları arasında yapılan işbirliği neticesinde ağaçlandırma çalışmaları Hüseyin Avni Ulaş Mahallesi’ne yapılan parka ağaç dikimiyle devam ediyor.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar,” Belediye olarak okullar birlikte yürüttüğümüz ağaçlandırma çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Buradaki amacımız öğrencilerimize hem doğa bilinicini hem de yapılanın korunması bilincini aşılamak. Bunun çok faydasını görüyoruz çünkü çocuklar zamanını büyük bir bölümünü parklar da geçiriyor. Diktikleri fidanlara sahip çıkıyorlar yapılanları koruyorlar. Yani sahiplenme duyguları da böylelikle gelişiyor. 2012 yılında yapılan planlamada Yenişehir ve Yıldızkent semtinde tespit edilen site ve apartman boşluklarında oluşan 25 bin metrekarenin ilk etabı olan 10 bin 890 metrekaresi için yapılan projede 5 yeni park yapılacak. Bu parklarımızın en küçüğü bin 800 metrekaredir. Yine 2012 yıl içerisinde Yenişehir de sadece Engellilerin kullanabileceği 1 park yapacağız. 19 Köy Mahallemize çocuk parkı yapacağız. 70 büyüklü küçüklü parkımızda bakım onarım yapılması için çalışma başlattık. Yeni ve eski parklarımızda eksik görülen yerlerin tamamını ağaçlandırarak “Palandöken yeşile doyacak halk nefes alacak” sloganımız hayat bularak hedefimize varacağız” diye konuştu.
Öğretmeleriyle birlikte ağaç diken öğrenciler diktikleri her ağaca kendi isimlerini verdiler. Ağaç dikim merasimine Belediye Başkan Yardımcısı Mazhar Özdemir, Park ve Bahçeler Müdürü Feridun Özkan, Mahalle Muhtarı Mücahit Uçar ve çevre sakinleri katıldı.

Editör

Son Güncelleme: 25.05.2012 15:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.