PALANDÖKEN NENEHATUN HANIMLAR ÇARŞISINI AÇIYOR

Palandöken Belediyesi'nin Kadınlara yönelik başlattığı sosyal projelerden birisi olan ve kadınların sosyal hayat içinde daha aktif rol almasını amaçlayan Yıldızkent Semtinde atıl olan Kapalı Pazar yerine yeni bir proje yaparak Erzurum da ilk ve tek olan bayanlara özel “ Nene hatun Hanımlar Çarşısını” inşa ederek 16 Kasım Cumartesi günü hizmete açıyor.

05 Kasım 2013 Salı 18:35
PALANDÖKEN NENEHATUN HANIMLAR ÇARŞISINI AÇIYOR
Palandöken İlçesine Engelsiz Yaşam Merkezi, Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi ve Spor Kompleksi, 5 yılda 100 bin metrekare yeşil alan oluşturan, 2.5 milyon metrekare asfalt seren ilçe de ilk defa kamulaştırma yapan ve kentsel dönüşümü gerçekleştirerek Erzurum’da hep ilkleri yaşatan Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Bir ilki daha gerçekleştirerek “ Nene Hatun Hanımlar Çarşısını” hizmete açıyor.

BULUTLAR,” İLKLERİN BELEDİYESİ OLDUK”

Erzurum’un ilk ve tek olan Nene Hatun Hanımlar Çarşısı ile ilgili açıklamalar da bulunan Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar,” Hanımlara çok özel bir çarşı inşa ettik. Her zaman yaptığımız gibi bu çarşı da Erzurum da bir ilk oldu. Yıldızkent Bölgemiz de geçmiş yıllar da yapılan fakat hiçbir zaman kullanılmayan bu pazar yerine düşündüğümüz “Hanımlar Çarşısı” projesini hayata geçirerek 16 Kasım Cumartesi günü saat 13:00’ da hizmete açıyoruz. Belediyemizin öz kaynaklarıyla inşa ettiğimiz Hanımlar Çarşısı yaklaşık 2 milyon TL mal oldu. Hanımlar Çarşısı kapalı alan 2 bin 500 metrekare alandan oluşuyor. İçerisin de 21 iş yeri, havuz, dinlenme alanı, kafeterya, yönetim odası gibi bir alışveriş merkezinin de bulanan tüm aktiviteler bu çarşıda yer alacak. Hanımlar Çarşısını çevre düzenlemesi de oto park, çocuk oyun gurupları ve dinlenme alanları ile dizayn edilecek. Nene Hatun Hanımlar Çarşısının daha şimdiden ilçemize ve şehrimize bir ilk olacak olan bu hizmetimiz hayırlı uğurlu olsun” dedi.

NENEHATUNUN ADI BU ÇARŞIDA YAŞAYACAK

Ülke ve Erzurum savunmasın da büyük bir kahramanlık göstererek adını tarihin altın sayfalarına yazdıran Nene Hatun adını Palandöken İlçesin de yaşatılması için Palandöken Belediyesi Meclisini almış olduğu karar gereği Belediye tarafından yaptırılan Hanımlar Çarşısına, “ Nene Hatun Hanımlar Çarşısı” ismi verildiğini söyleyen Belediye Başkanı Orhan Bulutlar,”Tarihimizde 93 Harbi olarak bilinen 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı sırasında, Erzurum'daki Aziziye Tabyası'nın savunulmasında kahramanca savaşarak adını tarihe altın harflerle yazdıran Nene Hatun’un adının ilçemizde yaşatılmasına vesile olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. 20 yaşlarında genç bir gelinken, küçük yaştaki oğlunu ve 3 aylık kızını evde bırakarak savaşa katılan Nene Hatun Türk kadınının gurur abidesi olarak gönlümüzde olduğu gibi adını yaşatılması ve gelecek nesiller de taşınması adına bu yiğit Erzurumlu Türk kadını verdiğimiz Nene Hatun sonsuza kadar yaşayacak” dedi.
KADINLAR SÖZDE DEĞİL ÖZDE BAŞIMIZIN TACI
Belediye Başkanı Orhan Bulutlar konuşmasını devamın da şu ifadelere yer verdi;"Ortaya koyduğumuz her türlü sosyal sorumluluk projesiyle kadınlarımızın daha güçlü bireyler olmasının yolunu açıyoruz. Güçlü kadın, güçlü toplum demektir. Bu prensiple hareket eden belediyemiz kadının toplumdaki yerini daha da güçlendirici çalışmalar ortaya koyuyor. Yunus Emre Mahallesin de yapımının tamamladığımız Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi içerisin de yer alan Meslek edindirme kurslarından faydalanacak olan hanımlar meslek kurslarından öğrendikleriyle ve ortaya koydukları birçok ürün ile göz nurunu bu Hanımlar Çarşısında satma imkanı olacak. Böylece aile bütçesine katkıda bulunacak. Kadınlarımız sosyalleştikçe öz güven kazanacak kazandıkça öğrenecek öğrendikçe toplum da daha çok söz hakkı olacak. Belediye olarak kadınlara yönelik çalışmaları sonuna kadar destekledik ve destekliyoruz. Çünkü kadınlar sözde değil özde başımızın tacıdır." diye konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 05.11.2013 18:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.