PALANDÖKEN KENT KONSEYİ RESMEN KURULDU

Palandöken İlçe Kent Konseyi 1. Olağan Genel Kurul toplantısı yapıldı.

21 Haziran 2011 Salı 10:30
PALANDÖKEN KENT KONSEYİ RESMEN KURULDU
Göğüs Hastalıklar Hastanesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Siyasi parti temsilcileri ve STK üyeleri ve kent konseyi üyeleri katıldı.
Palandöken Kent Konseyi Genel Kurul gündem maddelerine ilişkin Yoklama ve açılışının ardından Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra protokol konuşmaları yapıldı. Ardından Divan Kurulu seçimi yapıldı.
Kent Konseyinin Divan Kuruluna Feridun Fazıl Özsoy, Zafer Bülent Engin ve Osman Akın seçildi. Kent Konseyinin Yürütme Kuruluna asil üye seçimine gidildi gizli yapılan oylama da Yürütme Kurulu Üyesi Hasan Yılmaz, Fatih Hattatoğlu, Osman Akın, Zafer Bülent Engin, Mehmet Ceylan, Şenol Pekgöz, Mehmet Dindi ve Vakur Alemdar seçilirken yedek üyeler şu isimlere den oluştu; İsak Karslıoğlu, Hikmet Öztürk, İlhami Ergül, Ömer Bastem, Şaban Ali Özerk, Cevdet Tamgaç, Yasin Şorsu ve Ela Karasu yedek üye olarak seçildi.
Palandöken İlçe Kent Konseyi gündem maddesin de yen alan 6. maddede Kent Konseyi Başkanlığı seçimin de Konseyin Başkanlığına Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar seçildi.
Kent Konseyi Çalışma ve Uygulama Yönergesi görüşüldü, kent konseyi Meclis ve Çalışma Gurupları oluşturulması için Yürütme Kuruluna yetki verildi. Meclis ve çalışma guruplarının ve uygulama yönergelerinin görüşülmesinin ardından dilek ve temenniler de divan başkanlığı konuşmak isteyen konuşmacılara söz verildi.

“KENT KONSEYİ OLARAK SÖYLEM DEĞİL EYLEM PEŞİNDEYİZ”
Palandöken Kent Konseyinin çiçeği burunu da ki Başkanı Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, yaptığı konuşma da “Toplumumuzun her kesimini Yunus’un sevgisi, Mevlana’nın hoşgörüsü ile kucaklıyoruz. Çok konuşmak değil iş yapmak için yoldayız. Bunun içinde konseyimiz bir çalışma platformudur. Bu konsey tüm vatandaşlarımızın kendini ifade edebileceği bir çatı ve şemsiyedir. Burası siyaset ve menfaat çatışmalarının yeri değil herkesin fikir, düşünce ve proje geliştirdiği bir platformdur. Kent Konseyimiz kent kültürüne geçişte kent vizyonunun ve hemşerilik bilincinin geliştirilmesinde kentin hak ve hukukunun korunması, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma gibi insan yaşamı için önem arz eden unsuların Kent Konseyi çatısı altında irdelenmesi çözüm ortaklığının en önemli göstergesidir” dedi.
Başkan Bulutlar, “Çalışma hayatı ve sendikal haklar, tüketici ve insan haklarının korunması engellilerimize sahip çıkarak çalışma alanlarının oluşturulması eğitim, kültür ve sanat dallarında çevre ve sağlık konularının ele alınması ilçemizin imar planlama gibi hayati konuları çalışma gruplarımızca bir rapora bağlanarak görüş ve öneri şeklinde meclisimize sunulması Palandöken ilçemize yapılacak hizmetler noktasında yönlendirici olacaktır” diye konuştu.

KENT KONSEYİ NEDİR?
Kent Konseyleri 5393 sayılı Belediye Kanunu ve 26313 sayılı Kent Konseyi Yönetmeliği’ne dayanarak kurulmuş yapılardır. Kuruluş amaçları; “kent yaşamında, kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım, yönetişim ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmektir. Merkezi yönetimin, yerel yönetimin, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının ve sivil toplumun ortaklık anlayışıyla, hemşehrilik hukuku çerçevesinde buluştuğu; kentin kalkınma önceliklerinin, sorunlarının, vizyonlarının sürdürülebilir kalkınma ilkeleri temelinde belirlendiği, tartışıldığı, çözümlerin geliştirildiği ortak aklın ve uzmanlaşmanın esas olduğu demokratik yapılar ile yönetişim mekanizmalarını ifade eder.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.