PALANDÖKEN KAYAK MERKEZİ YILBAŞINA HAZIR

Palandöken Kayak Merkezi’nde Yılbaşı öncesi yüzde yüz doluluk oranı yaşanıyor. Dedeman Oteli Müdürü M.Nuri Avşarer, Kayak Merkezi’ndeki otellerinde Yılbaşı öncesinde boş yatak bulunmadığını söyledi. Xanadu Oteli İdari İşler Müdürü Ömer Akca, yılbaşında Palandöken’de doluluk oranının yüzde yüz olacağını ifade etti.

26 Aralık 2012 Çarşamba 10:13
PALANDÖKEN KAYAK MERKEZİ YILBAŞINA HAZIR

Nurullah PALA'nın haberi

Türkiye’nin önde gelen kayak merkezlerinden biri olan ve son yıllarda yıldızı iyice parlayan Palandöken Kayak Merkezi’nde Yılbaşı öncesinde yüzde yüz doluluk oranı yaşanıyor. Son günlerde karın yağması ve kayak pistlerinde hareketliliği de beraberinde getirirken, kayak merkezindeki oteller Yılbaşı öncesi doldu. Dedeman Oteli Müdürü Mehmet Nuri Avşarer, Yılbaşı öncesinde Palandöken Kayak Merkezi’nde hizmet veren otellerdeki yatak kapasitesinin yüzde yüz doluluk oranına ulaştığını söyledi. Avşarer, “Kayak sezonu başladı. Şu anda da yılbaşı öncesinde tüm otellerde yatak kapasiteleri yüzde yüz doluluk oranına ulaştı. Bunun için çok mutluyuz, inşallah Yılbaşı’nda Erzurum ve Palandöken cıvıl cıvıl olacak”dedi.


RUSLAR VE UKRAYNALILAR PALANDÖKEN’DEN VAZGEÇMİYOR

Özellikle son yıllarda Rusların gözbebeği olan Palandöken Kayak Merkezi, bu yıl Polonyalı ve Hollandalı turistlerinde akınına uğrarken, Ruslar ve Ukraynalılar da Yılbaşı öncesinde Palandöken Kayak Merkezi’ne akın etmeye başladı. Dedeman Oteli Müdürü Mehmet Nuri Avşarer, “Şu anda Dedeman Otel, Dedeman Ski Lodge, Xanadu Otel, Polat Renaissance ve Palan Otel’de Polonyalı turistlerin yanı sıra Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden turistler var. Özellikle de Rus ve Ukraynalı turistlerde otellerimizi doldurmuş durumda. Bu da bizim için mutluluk kaynağı”diye konuştu.


YENİ GÖZDE POLONYA PAZARI

 “Biz artık Ruslara bağımlı olmak istemiyoruz” diyerek yeni pazarlara yönelen Palandöken Kayak Merkezi’ndeki turizmciler, Polonya’ya açıldı. Bugünlerde Palandöken’de Polonyalı turistleri ağırlayan turizmciler, Polonyalı turistleri gözünden sakınır oldu.  Polonyalı turistleri en iyi şekilde ağırlayan turizmciler, Avrupa’dan yeni konuklar kazanmanın planlarını yapıyor. Dedeman Oteli Müdürü Avşarer, Rus turistlerin son yıllarda Bulgaristan’a gitmeleri ile ilgili olarak da “Evet Rus turistlerin Bulgaristan’a gittiği doğrudur, orada çok ucuz turlar düzenlendiği için bazı Rus turistler Bulgaristan’ı tercih ediyor. Ancak, bizim otellerimizi de dolduruyorlar, bunu gözardı etmemek gerekir”dedi. 2011 Üniversiade ile birlikte Palandöken’in yıldızının daha çok parladığını ifade eden Dedeman Oteli Müdürü Mehmet Nuri Avşarer, şunları söyledi: “2011 Üniversiade bu şehre çok büyük bir katma değer kazandırdı. Artık dünyanın sayılı merkezlerinden biri olan Palandöken Kayak Merkezi’nde Türkiye adına Polonyalıları  ağırlamaktan mutluyuz. Artık Avrupa’da ve Ortadoğu’da yeni pazarlar oluşturuyoruz.”

PALANDÖKEN’İ İYİ PAZARLAMAMIZ HEPİMİZİN GÖREVİ

Palandöken Kayak Merkezi’nin dünyanın sayılı kayak merkezlerinden biri olduğunu belirten Dedeman Oteli Müdürü Mehmet Nuri Avşarer, Palandöken Kayak Merkezi’nin Erzurum ve Türkiye için çok önemli olduğunu belirterek, “Biz Palandöken Kayak Merkezi’ni çok iyi pazarlamamız lazım. Bunun içinde Polonyalıların ve Avrupa’dan diğer ülkelerin bizi tercih etmesi için oteller arasında bir anlaşma yaptık” dedi. Bir yandan Avrupalı turistleri Palandöken Kayak Merkezi’ne çekmek için çalıştıklarını, diğer yandan ise Palandöken’i yerli turistlere tanıtmak istediklerinin altını çizen Dedeman Oteli Müdürü Avşarer, “Türkiye içindeki insanları da Palandöken’e çekmek istiyoruz. Biz insanları Palandöken Kayak Merkezi’ne alıştırmak istiyoruz. Bunun içinde çalışmalarımızı aralıksız bir şekilde devam ettiriyoruz”dedi. Avrupa’nın en uzun kayak pistlerinden birisine sahip olan Erzurum Palandöken Kayak Merkezi, yılbaşı tatili öncesi yerli ve yabancı turistlerle dolup taşmaya başladı. Kar kalınlığının 40 santimetreye ulaştığı Palandöken’de kayak sezonu tüm hızıyla sürüyor. Yerli ve yabancı kayak severler Xanadu Oteli'nin pistinde kaymanın keyfini yaşadı. Xanadu Oteli İdari İşler Müdürü Ömer Akca, yılbaşında Palandöken’de doluluk oranının yüzde yüz olacağını ifade ederek, “Palandöken’de kayak için her şey hazır. Yılbaşı öncesi Rus, Ukrayna, Polonya ve yerli turistler gelmeye başladı. Şu an itibariyle otel kapasiteleri yüzde 70 doluluk oranında. Yılbaşında yüzde yüze ulaşacak” diye konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 26.12.2012 10:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.