Palandöken Kayak Merkezi yeni sezonda iddialı

Türkiye'nin önemli kış sporları merkezlerinden olan ve kışın binlerce kayak severe ev sahipliği yapan Erzurum'daki Palandöken Kayak Merkezi, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20 oranında artan erken rezervasyon ile yeni turizm sezonuna iddialı girecek.

admin
admin
19 Ekim 2018 Cuma 00:04
Palandöken Kayak Merkezi yeni sezonda iddialı

Türkiye'nin önemli kış sporları merkezi olan ve kış aylarında binlerce kayaksevere ev sahipliği yapan Erzurum'daki Palandöken Kayak Merkezi, yeni turizm sezonuna iddialı girecek.

Havalimanına 17, şehir merkezine de 3 kilometre uzaklıkta olan Palandöken Dağı'ndaki kayak merkezi, doğa yürüyüşleri, kamplar ve çeşitli etkinliklerin yanı sıra özellikle kış aylarında binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor.

Her yıl artan turist sayısı ile ülkenin gözde turizm merkezi olma yolunda ilerleyen Palandöken, bu kış turizm sezonunda da aynı alanda iddialı. Yeni yıla 2,5 ay kalmasına rağmen erken rezervasyonda geçen senenin aynı dönemine göre Erzurum'da yüzde 20'lik artış oldu.

Doğal güzellikleri, tarihi mekanları, kendine özgü yemekleri ve lüks otelleriyle ilgi gören Erzurum, yeni kayak sezonunda da misafirlerini ağırlamayı bekliyor.

KAYAKSEVERLERİN FAVORİSİ AMSTERDAM VE ERZURUM

Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, yaptığı açıklamada, kente özellikle kışın çok sayıda yerli ve yabancı turistin geldiğini anlatarak, bu sayının her geçen yıl arttığını söyledi.

Almaz, son 10 yılda Palandöken'in tanınmasıyla daha çok tercih edildiğini belirterek, "2017-2018 yıllarına baktığımızda kış sezonunun ilk 4 ayında 7 bin 500-8 bin yabancı turisti ağırladık. Bu senede yabancı turizm acentelerinin verilerine göre dünyada tanınarak yılbaşı ve kış rezervasyonunu en çok artıran iki merkez seçildi. Bunlar da Hollanda'daki Amsterdam ile bizdeki Erzurum." dedi.

Turist sayısındaki artışın kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Almaz, bunun sebebinin Palandöken Kayak Merkezi'ndeki pistlerin uzunluğu, otellerin kalitesi ve kentteki yöneticilerin turizme yönelik çalışmaları olduğunu dile getirdi.

Almaz, "Erzurum turizm adına güzel bir trend yakalamış durumda. Her yıl yüzde 20-30-40 oranda turist sayımızı artırıyoruz. Bu kriterlerle neredeyse tüm kayak tesislerinin önüne geçtik. Şu anki rezervasyonlarla 10 bin yabancı turist, kasım, aralık, ocak ve şubat döneminde kayak merkezimize gelecek. Çünkü yüzde 20'lik artış geçen yıla göre bin 500-2 bin civarında daha turisti ağırlayacağız demek." ifadelerini kullandı.

Artan ilginin kentin dünyada tanınmasına katkı sağladığını vurgulayan Almaz, turistlere kentin değerlerini tanıtmak için de bazı çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

Almaz, şöyle devam etti:

"Kış ve yaz dönemlerinde turizm şehre doğru kaymaya başladı. Bunun için biz de birtakım tedbirler aldık ve sürekli otel yetkilileriyle toplantılar yapıyoruz. Gelen her turist kafilesini mutlaka şehre indiriyoruz. Onları çarşılarda gezdirip kentin yerel değerleriyle buluşturuyoruz. Özellikle kışın yoğun olan ilgiyi tüm aylara uygulayabilirsek Erzurum'un bir yıllık turist sayısını 1 milyonun üzerine çıkacağız."

Ulusal ve uluslararası kış sporu müsabakalarının birçoğunun Erzurum'da yapıldığına işaret eden Almaz, kentin dünyada tanınmasında bunun büyük etkisi olduğuna işaret etti.

Almaz, kente gelen turistlerin rahat tatil geçirdiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Son bir kaç yılda pistlerin toplam uzunluğu 57 kilometreye ulaştı. Gece kayağı için ışıklandırmalar, gondollar ve liftler yapıldı. Dağ eski dağ şehir de eski şehir değil. Ayrıca Palandöken Dağı'ndaki Ejder Tepesi'ne de Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle lift yapıldı. İnsanların burada sosyal ihtiyaçlarını çok kolay karşılayabilmesi, Palandöken'in tanınır olması turist sayısını önemli oranda etkiliyor."

Erzurum'u tanıyanların buradan başka bir merkeze gitmeyeceğini söyleyen Almaz, turistleri kışın kente davet etti.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.