PALANDÖKEN İLÇESİNE BAĞLI 3 KÖYE OYUN PARKI

Erzurum'da, Palandöken Kaymakamlığı tarafından yürütülen "Oyunla Büyü" projesi kapsamında, ilçeye bağlı köylerde 3 oyun parkı yapıldı.

29 Haziran 2011 Çarşamba 10:21
PALANDÖKEN İLÇESİNE BAĞLI 3 KÖYE OYUN PARKI
Sosyal Destek Programı kapsamında hazırlanan proje çerçevesinde, Yukarı Yenice, Dereboğazı ve Güzelyurt köylerinde yapılan oyun parkları düzenlenen törenle açıldı.
İlçe Kaymakamı Şenol Esmer, Yukarı Yenice köyündeki törende yaptığı konuşmada, SODES kapsamında hazırlanan proje sayesinde çocuklara, sağlıklı ve kendilerini rahat hissedebilecekleri mekanları oluşturduklarını söyledi.
Şehir merkezinde var olan sosyal donatı alanlarının köylerde de bulunması için gerekli çalışmaları sürdürdüklerini dile getiren Esmer, köy muhtarlarından, parkların korunması ve çevre düzenlemesinin yapılmasına ilişkin gerekli özenin gösterilmesini istedi.
Esmer, devlet tarafından yapılan yatırımların, kolay imkanlarla elde edilmediğine de dikkati çekerek, "Yatırımı yapmak kolay değil. Zor şartlarda yapılan yatırımları, gelecek nesillere aktarmak çok önemli. Gelecek nesillere taşıyamazsak, yapılanların kıymeti kalmaz" dedi.
Kaymakamlık olarak köylerdeki sosyal alanları imkanlar doğrultusunda zenginleştireceklerini vurgulayan Esmer, şunları kaydetti:
"Hazırlanan projede amacımız, köy halkımızın günlük yaşantısına etki edecek sosyal alanlar oluşturmaktır. Parklar sadece çocuklar için değil, hanımların piknik yapabileceği alanları da içerisinde barındırıyor. Şehirlerde bulunan park, bahçe ve oyun alanı gibi var olanları köylerde yapmak için hazırlanan 'Oyunla Büyü' projemizin maliyeti 80 bin lira civarında.
Kaymakamlığa bağlı 3 köyümüz vardı. Bu köylerin mevcut nüfusuna göre park alanları oluşturuldu. Köylere Hizmet Götürme Birliğimiz tarafından da parkların yapılması desteklendi. Oyun alanları köylerdeki boş olan okul bahçesi veya resmi kurum varsa onların bahçesine yapılması gerekiyordu. Böylece bu boş alanlar da kullanılmış oldu. "
Kaymakam Esmer, daha sonra beraberinde getirdiği oyuncakları çocuklara dağıttı.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.