PALANDÖKEN BELEDİYESİ 6 YENİ PARKI HİZMETE AÇIYOR

Beş yıl içinde ilçeye 90 bin metrekare yeşil alan kazandırarak 30 yeni parkı hizmete açan Palandöken Belediyesi, 2014 yılı yaz sezonu da içerisin de bu kez de 6 yeni park yaparak ilçeye 18 bin 500 metrekare yeşil alan kazandırdı.

09 Eylül 2014 Salı 08:41
PALANDÖKEN BELEDİYESİ 6 YENİ PARKI HİZMETE AÇIYOR
Palandöken Belediyesi, ilçenin dört bir yanına yeni parklar kazandırmaya devam ediyor. 29 Mart Yerel Seçimlerinin ardından her ay Palandöken İlçesinin bir mahallesinde park ve çevre düzenlemesi yapan Palandöken Belediyesi, bu kez de hiç parkı olmayan Küme evler bölgesin de 3 bin metrekare alan üzerine kurulu 1 park ve birde taziye evi inşa etti. Kayakyolu semtin de 5 bin metrekare alan parka dönüştürülürken, Yıldızkent Hanımlar Çarşısını karışına 2 bin 250 metrekare çocuk parkı, Kazımyurdalan Mahallesine 2 bin 300 metrekare alana sahip çocuk parkı ve dinlenme alanı, Osman Gazi Sağlık Ocağı mevkiinde 3 bin 700 metrekare park ve Yıldızkent Hüseyin Avni Ulaş Mahallesin de 2 bin 250 metrekare park inşa edilmesi mahalle sakinlerinin yüzünü güldürdü. Mahallenin önemli ihtiyaçlarından biri olan park ve çevre düzenlemesini bölge halkına kazandıran Palandöken Belediyesi, bu yeni parklarla birlikte ilçe genelinde açılan park sayısı 5 yılda 36 olurken toplam 108 bin 500 metrekare yeşil alan kazandırılmış oldu.

PALANDÖKEN PARKLARLA DONATILIYOR

Palandöken İlçesinde sosyal yaşam alanlarını zenginleştirmek adına her ay bir mahallede park ve çevre düzenlemesi çalışması yaptıklarını söyleyen Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, ”Palandöken İlçesi diğer bir adıyla Yenişehir Belediyesi 1994 yılından 2009 yılına kadar yani 15 yılda ilçeye kazandırılan yeşil alan miktarı 123 bin metrekare iken 2009 yılından 2014 yılına kadar kısacası 5 yıl içinde Palandöken İlçesine 36 park ile toplam 108 bin 500 metrekare yeşil alan kazandırmış olduk. İlçemizdeki mahallelerde de her geçen gün hizmet çıtasını yükselterek bölgeye vizyon kazandıracak önemli çalışlarımız var. Spor tesisi, kültür merkezi, engelsiz yaşam merkezi, hanımlar çarşısı, kent orman, Recep Tayyip Erdoğan Rekreasyon alanı, Şehitler Parkı Rekreasyon, taziye evleri, bilgi ve kültür evleri, köy mahalleleri de kilit taş çalışmaları ve çocuk oyun alanları, ilçe merkezin de asfalt, tretuvar,bordür, kaldırım,mevcut parklar da revize ve fidan dikim çalışmalarımızla mahallerimizin çehresini değiştiriyor, modern Palandökene yakışır yeni düzenlemeler ile hayelerimizi bir adım öteye taşıyoruz” dedi.

PALANDÖKEN NEFES ALACAK

Palandöken İlçesine kazandırılan park ve yeşil alan çalışmalarıyla 350 bin metrekarelik yeşil alan ile bölgesinde park sayısını 91 çıkartarak ilçeye soluk aldıran Palandöken Belediyesi, İlçe sakinlerinin keyifli vakit geçirmelerine olanak sağlayan mekanlar oluşturmaya devam edeceklerini vurgulayan Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, ”Palandöken kış turizmiyle nasıl anılıyorsa yeşil bir Palandöken ile de anılması için gayret ve çaba içerisindeyiz. İlçemiz de yeşil alan olabilecek tüm alanları tespit ettik bu 4 yıl içerisin de tespit ettiğimiz tüm alanları halkın hizmetine sunacağız gerek yeşil alan olarak gerekse de sosyal donatı olarak ama mutlaka nefes alan kent vizyonu olan kendi ile barışık, çağdaş, moderin bir şehir kimliği oluşturacağız” diye konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 09.09.2014 08:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.