PALANDÖKEN, 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ CADDESİNİ HİZMETE AÇIYOR

Palandöken Belediyesi, ilçeye kazandırdığı yeni caddeyle hem trafiği rahatlattı hem de 15 Temmuz Şehitleri'ne de vefa gösterdi.

admin
admin
17 Kasım 2016 Perşembe 12:19
PALANDÖKEN, 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ CADDESİNİ HİZMETE AÇIYOR
Palandöken Belediye Meclisi, Çat Yolu'nu (Köşkü) Yenişehir Altyol'la birleştiren yeni bağlantı yoluna "15 Temmuz Şehitleri Caddesi" adını verdi. İlçe ulaşımına yepyeni bir soluk kazandıracak olan caddenin açılışı ise, önümüzdeki günlerde yapılacak.
Erzurum'un Palandöken ilçesi için alternatif niteliği taşıyacak olan yeni bağlantı yolunda çalışmaların sonuna gelindi. Çat Yolu'nu (Köşk)Erzurum Valiliğinin yeni hizmet binasının bulunduğu noktadan Yenişehir Altyol'a bağlayacak olan cadde açılış için gün sayarken, Belediye Meclisi, 15 Temmuz Şehitleri'ni de unutmadı. Meclis, söz konusu bağlantı yoluna "15 Temmuz Şehitleri Caddesi" adını verdi.
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Palandöken'de trafik yoğunluğunu büyük ölçüde azaltacak olan ve Yenişehir Altyolu Erzurum Valiliği hizmet binasının bulunduğu Çat Yolu (Köşk) ile birleştirecek olan bağlantı yolunun tamamlandığını açıkladı. Genişliği 15, uzunluğu ise yaklaşık 1 kilometre olan bağlantı yolunu oluşturmak için bir süredir çalışma yaptıklarını hatırlatan Başkan Bulutlar, "Çalışmalarımızı tamamladık ve yeni bağlantı yolumuzu inşallah önümüzdeki günlerde resmen hizmete açmış olacağız." dedi. Son derece modern bir biçimde dizayn edilen bağlantı yolunu 250 metre uzunluğunda ve 5,5 metre yüksekliğindeki istinat duvarlarıyla çevrelediklerini anlatan Bulutlar, ilçeye yaraşır ve yakışır bir hale getirilen söz konusu caddeyle ayrıca bir hakkı da teslim ettiklerini belirtti.
YENİ CADDE’YE EN VEFALI İSİM...
Türkiye'nin 15 Temmuz'da hain bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldığını hatırlatan Başkan Bulutlar, "Bu hain girişim, bilindiği üzere milletimizin birliği, beraberliği, dirliği, yüksek cesaret ve ferasetli duruşu sayesinde hamdolsun bertaraf edildi. Bu mücadelede elbette kayıplarımız da oldu. 241 kardeşimiz, vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna şehit düştü. Bu saatten sonra hepimize düşen sorumluluk; uğruna canlar verilen bu mukaddes vatanı muhafaza ve müdaafa etmek olduğu kadar, şühedaya layık olduğu vefayı da göstermektir. Bu bağlamda Palandöken Belediye Meclisi olarak; kısa bir süre sonra açılışını yapacağımız yeni bağlantı yoluna "15 Temmuz Şehitleri Caddesi" adını verdik. Böylece bu cadde ilçemize kazandırdığımız yeni bir ulaşım ağı olmakla kalmayacak, aynı zamanda 15 Temmuz Şehitleri'mizi de ilelebet hafızalara kaydetmiş olacak. Bu vesile ile vatan uğruna toprağa düşen her bir şehidimizi pak olan alınlarından öpüyor, hepsine Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.