ÖZGECAN MASKESİ TAKIP, İDAMIN GERİ GELMESİNİ İSTEDİLER

Mersin'de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın vahşice katledilmesini yüzlerine Özgecan maskesi takarak protesto eden Merkez Parti Erzurum İl Yönetimi, “Hepimiz Özgecanız ve idamın geri gelmesini istiyoruz” dediler.

18 Şubat 2015 Çarşamba 00:08
ÖZGECAN MASKESİ TAKIP, İDAMIN GERİ GELMESİNİ İSTEDİLER
Merkez Parti (MP) Erzurum İl Başkanlığı tarafından her hafta düzenlenen basın toplantısı bu hafta Mersin’de vahşice öldürülen Özgecan Aslan için iptal edildi. MP İl binasında toplanan partililer, yüzlerine taktıkları Özgecan maskesiyle bu hafta düzenlenen ve Özgecan için iptal olan basın toplantısında sessiz kalma haklarını kullandı. Yaklaşık 50 parti üyesi yüzlerine taktıkları Özgecan maskesiyle gazetecileri kapıda karşılayarak Mersin’de yaşanan olayı protesto etti. Kadın ve erkeklerden oluşan partililer, Özgecan’ın vahşice öldürülmesini kınadıklarını belirterek idamın geri gelmesini istediklerini söylediler. Özgecan maskesiyle basın açıklaması yapan MP Erzurum İl Başkanı Murat Köroğlu, idamın geri gelmesini istediklerini ifade ederek sözlerine şöyle devam etti:

“Ülkemizin yoğun olduğu gündem noktasında bizim en büyük şu andaki gündemimiz olan ülkemizi yediden yetmişe tüm halkımızın kanını donduran Özgecan Aslan kardeşimizin vahşice işlenen cinayetinden dolayı Merkez Parti Erzurum İl Başkanlığımız olarak bu durumu kınıyoruz ve gerekenlerin yapılması için bu haftalık basın toplantımızda susma hakkımızı kullanıp idamın geri gelmesini istiyoruz. Biz hepimiz Özgecanız.”

Basın açıklamasının ardından yüzlerindeki Özgecan maskesini çıkaran partililer, Türkiye’de böyle bir olayın bir daha yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınmasını istedi.

Editör

Son Güncelleme: 18.02.2015 00:09
Anahtar Kelimeler:
ErzurumMerkez Partiözgecan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.