Özel sporcular kayakta yarıştı

Erzurum'da "Özel Sporcular Türkiye Kayak Şampiyonası" heyecanı... Şampiyonaya 14 ilden katılan 24 sporcu, derece yapabilmek için kıyasıya yarıştı.

admin
admin
15 Ocak 2020 Çarşamba 00:48
Özel sporcular kayakta yarıştı

Erzurum'da düzenlenen Özel Sporcular Türkiye Kayak Şampiyonası heyecanlı geçti. Şampiyonaya Erzurum Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül’ün otizmli ikiz çocukları Muhsin Murat Bingül ile Aliye Zeynep Bingül damga vurdu. Bingül kardeşlerden Muhsin Murat erkekler alp disiplini yıldızlarda, Aliye Zeynep de kadınlar alp disiplini yıldızlarda şampiyonluk ipini göğüslediler. Otizmli kardeşler ödül töreninde madalyalarını babaları Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Ünal Bingül’den aldı.

Palandöken Kayak Merkezi'nde gerçekleştirilen organizasyona 14 ilden katılan 24 sporcu, dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti.

Şampiyonada derece alan sporcular 15-20 Mart'ta İtalya'da yapılacak Avrupa ve dünya şampiyonalarında mücadele edecek.

Dereceye giren sporculara Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve diğer protokol üyelerince madalyaları verildi.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Asbaşkanı Ensar Kurt, gazetecilere yaptığı açıklamada, şampiyonanın dördüncü kez Erzurum'da yapıldığını söyledi.

Mücadelelerin 3 farklı kategoride gerçekleştiğini belirten Kurt, şöyle konuştu:

"Sporcularımız milli takım kamplarında gelişimlerine devam edecek. Özel çocuklarımızda ciddi bir disiplin var ve ciddi mücadeleler sergiliyorlar. Kamplarda şampiyonalara hazırlanacaklar. Biz kayakta başarılıyız çünkü önceki yıllarda Avrupa ve dünya şampiyonalarında madalya almış sporcularımız var. Biz otizmli ve mentalleri ayrı ayrı yarıştırıyoruz çünkü engeller farklı ama uluslararası federasyonu bunun henüz başaramadı. Bu yöndeki çağrımızı sürdürüyoruz ve sporcular ayrı ayrı yarışsın istiyoruz."

Kurt, desteklerinden dolayı Erzurum Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

Organizasyonda birincilik kürsüsüne çıkan sporcular şu şekilde:

Erkekler:

Kayaklı koşu

Büyükler (otizmli): Hasan Çelik

Yıldızlar: Mevlüt Ekmez

Büyükler: Murat Duran

Yıldızlar(otizmli): Metehan Yıldırım

Gençler: Mertcan Balcı

Alp disiplini

Yıldızlar(otizmli): Muhsin Murat Bingül

Büyükler: Tecalin Özen

Gençler: Nusret Doğukan Topbaş

Kadınlar:

Kayaklı Koşu

Yıldızlar (otizmli): Derin Gülerge

Yıldızlar: Reşan Çetrez

Büyükler: Tuba Çelik

Alp disiplini

Yıldızlar(otizmli): Aliye Zeynep Bingül

Gençler: Ayşe Kader Yavuz

Büyükler: Neslihan Baş

Editör

Anahtar Kelimeler:
Erzurumözel Sporcu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.