"ÖZAL'IN ÖLÜMÜ CİNAYET"

Turgut Özal'ın ölümünü soruşturan Ankara Cumhuriyet Başsavcısı, zanlıları, " Türkiye'nin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın zehirlenmek suretiyle öldürülmesi suçuna iştirak ettiğiniz sonucuna varılmıştır" suçlamasıyla sorguladı.

03 Nisan 2013 Çarşamba 09:38
Türkiye Gazetesi'nden Melik Duvaklı'nın haberine göre, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümünü soruşturan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, zanlıların sorgu tutanaklarında 'Özal'ın zehirlenerek öldürüldüğü' tespitinde bulunduğu ortaya çıktı. Soruşturma kapsamında çok sayıda zanlının ifadesini alan savcılığın, " Türkiye'nin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın zehirlenmek suretiyle öldürülmesi suçuna iştirak ettiğiniz sonucunu varılmıştır. Bu suçlama ile ilgili ifade veriniz?" diye sorgulandı. Soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Savcısı Kemal Çetin, geçtiğimiz günlerde Ergenekon davasının sanığı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün 'şüpheli' sıfatıyla ifadesini aldı. İfade İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen talimatla alındı. Talimat kapsamında savcılığın hazırladığı sorular İstanbul'a gönderildi. Sorularda Turgut Özal'ın zehirlenerek öldürüldüğü tespitine yer verilerek, şüphelilerin bu konudaki bildiklerini açıklaması istendi. İfade tutanağında şüpheli Ersöz için, "Soruşturma kapsamında 'Görevde bulunan Cumhurbaşkanına suikast ve Cumhurbaşkanını öldürmek' suçlarından şüpheli olarak ifadenize başvurulmak için burada bulunmaktasınız" denildi.
 
Özal'ın Köşk'te rahatsızlandığını, kendisine müdahale edecek doktorun bulunmadığının belirtildiği ifade tutanağında, "Merhum Cumhurbaşkanının belirtilen tarihte Cumhurbaşkanlığı Köşkünde rahatsızlanarak vefat etmesi sürecindeki olaylar ve temel konularda ifadeler arasındaki çelişkiler gözetildiğinde merhum Cumhurbaşkanının organize bir şekilde işlenen cinayete kurban gittiği yönünde kuvvetli şüpheler bulunmaktadır" ifadeleri yer aldı. Şüpheli sorgu tutanaklarında ölümün hemen ardından otopsi yapılmadığı için Özal'ın kesin ölüm sebebinin tespit edilemediği yönündeki Adli Tıp Raporu'na atıf yapıldı. Tutanaklarda aralarında Malatya Zirve Yayınevi davasında ifade veren İlker Çınar isimli şahsın da bulunduğu gizli tanıkların 'Özal'ın öldürüldüğüne' ilişkin anlatımlarına da yer verildi. Tanık beyanlarının ve dosyadaki belgelerin varlığına dikkat çeken savcılık, 'Ergenekon' şüphesine de dikkat çekti. Şüpheli Ersöz ise suçlamaları kabul etmedi.

Editör

Son Güncelleme: 03.04.2013 09:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.