OSB’DE CAMLI BİNA MUAMMASI

Erzurum Organize Sanayi Bölgesinde bir önceki yönetim tarafından sanayi tesisi yapılacak diye satılan ancak mağaza şeklinde inşa edilen bina tartışma konusu oldu.

19 Mayıs 2013 Pazar 16:14
OSB’DE CAMLI BİNA MUAMMASI
5 nisan 2013 tarihinde yapılan Organize Sanayi Bölgesi ( OSB ) seçimleri sonrasında yönetime seçilen Zafer Ergüney ve ekibi binanın Organize Sanayi Bölgesine devredileceğini, bunun için bina sahipleriyle görüştüklerini ve sulh yoluyla meseleyi çözeceklerini, bina sahiplerine 15 gün süre verdiklerini belirtmişti. 15 günlük süre dolmasına rağmen Organize Sanayi Bölgesi Yönetiminden bu konuda herhangi bir açıklama yapılmamış olması kafalarda soru işaretlerinin oluşmasına neden oldu. 

Organize Sanayi Bölgesi’nin hizmet alanı olan ancak bir önceki yönetim tarafından planları değiştirilerek sanayi tesisi olarak oluşturulan arsa ihaleyle satılmış, ihalenin birkaç kez iptal edilmiş olması o dönemde de tartışmalara sebep olmuştu. Üretim ve Sanayi tesisi yapmak koşulu ile satışı gerçekleşen arsanın üzerine mağaza yapılması ve satılık veya kiralık ilanları ile yerin pazarlanması da kamuoyunda rahatsızlık uyandırmıştı. Özellikle iş dünyası Organize Sanayi Bölgesi’nin arsa ofisine döndüğünü, arsa değerlerinin sırf bu tarz mağazaların yapılıp satılmasıyla arttığı gerekçe göstererek eleştirilerde bulunmuştu. OSB’de Sanayici ve üretim yapmayan kimselerin yer almasının doğru olmadığı Sanayi tesisi olarak alınan yerin mağaza olarak alınıp satılmasının OSB’nin kuruluş amacına ters olduğu ve bu yüzden bir çok sanayicinin OSB’den arsa alamadığı ve mağdur olduğu gündeme gelmişti.

Bina ile ilgili olarak seçim döneminde propaganda yapan sanayici ve iş adamı Zafer Ergüney, Yönetime seçilmeleri halinde binayı geri alacaklarını ve Organize Sanayi Bölgesine bir tesis kazandıracaklarını söylemişti. Bu propagandayla seçilen ve seçim sonrası yaptığı açıklamalarda da sürekli binayı almak için çalıştıklarını belirten Ergüney, meseleyi sulh yolu ile çözmeye çalıştıklarını, bu yüzden bina sahiplerine 15 günlük süre verdiklerini, meselenin sulh yolu ile çözümlenmemesi halinde ise hukuki süreci başlatacaklarına vurgu yapmıştı. 15 günlük sürenin dolmasına rağmen OSB yönetiminin yargı yoluna başvurmamış olması ve konu ile ilgili olarak herhangi bir açıklama da yapmaması kafalarda soru işaretleri uyandırdı. Özellikle iş dünyası, “Bu propagandadan mı ibaretti? Ergüney neden hukuki süreci başlatmıyor?” tepkilerini dile getiriyorlar.

Bina sahiplerinin Ergüney’e binayı geri almaması konusunda baskı yaptıkları ve binanın kendilerinde kalması halinde Organize Sanayi bölgesine bağışta bulunmak istedikleri de çıkan dedikodular arasında.

Editör

Son Güncelleme: 19.05.2013 16:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.