ORTADOĞU-ARAP DÜNYASI EKSENİNDE MEDENİYET VE KİMLİK BUNALIMI

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri Kulübü’nün düzenlediği “Ortadoğu-Arap Dünyası Ekseninde Medeniyet Ve Kimlik Bunalımı” konferansı, Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi Mavi Salon’da gerçekleşti.

30 Aralık 2013 Pazartesi 12:16
ORTADOĞU-ARAP DÜNYASI EKSENİNDE MEDENİYET VE KİMLİK BUNALIMI
Açılış konuşmasını yapan Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilaver Düzgün, medeniyet kelimesi hakkında bilgi verdi. Medeniyet kavramının, Tanzimat aydınları tarafından kullanılarak günümüze kadar geldiğini belirten Düzgün, “Medeniyet kavramının karşılığı olarak konulan kelime uygarlıktır. Medeniyet ile birlikte kullanılan diğer bir kavram da kültürdür ve kültür millidir” dedi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan yazar Necmettin Evci, hakikatin farklı tarafları olması gerektiğini söyleyerek, farklı taraflarını ve çeşitliliğini kaybeden hakikatin, aslında hakikat olma vasfını da kaybedeceğini belirtti. Necmettin Evci, “ Bir hakikat bütün zamanların gerçekliği demektir. Bir gerçek her zaman ve her yerde doğrulanabilir bir değişmezliğe sahip olursa, işte o zaman hakikat olma vasfına sahip olmuş demektir” diye konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 30.12.2013 12:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.