"OPERASYONDA ŞEHİT OLSAYDI BU KADAR YANMAZDIM"

Darbe girişiminde bulunan askerlerin, Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki Özel Harekat Daire Başkanlığı'na düzenledikleri saldırıda şehit düşen polis memuru Murat Ellik için Erzurum Emniyet Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi.

admin
admin
18 Temmuz 2016 Pazartesi 17:31
"OPERASYONDA ŞEHİT OLSAYDI BU KADAR YANMAZDIM"
Darbe girişimi sırasında Ankara'da şehit olan 25 yaşındaki özel harekat polisi Murat Ellik memleketi Erzurum'da gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehidin polis memuru olan babası Osman Ellik, "Güneydoğu'da teröristlere karşı vatan savunmasında şehit olsaydı bu kadar yanmazdım. Ne diyeyim ateş düşürenlerin evine ateş düşsün" dedi.
Şehit Özel Harekatcı polis memuru Murat Ellik için bugün Emniyet Müdürlüğü bahçesinde cenaze töreni düzenlendi. Törene Vali Seyfettin Azizoğlu, 9'uncu Kolordu Komutanı Korgeneral Şeref Öngay, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen (AKP), Ak Parti Erzurum Milletvekilleri İbrahim Aydemir, Mustafa Ilıcalı, Zehra Taşkesenlioğlu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Çelik, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, şehidin Erzurum Adalet Sarayında polis memuru olan babası Osman, annesi Züleyha, astsubay olan erkek kardeşi Fatih, 12 yaşındaki kız kardeşi Sıla, sözlüsü Neslihan, şehidin akrabaları ile polis memurları ve askerler katıldı. Cenaze töreninde Kolordu Komutanlığından çok sayıda subayın olması dikkat çekti.
Gözyaşı hiç durmayan küçük Sıla'yı babası Osman Ellik sakinleştirmeye çalıştı. "Abi" diyerek sürekli ağlayan Sıla Ellik, anne ve babasına ağabeyinin tabutunun niye küçük olduğunu sordu. Bunun üzerine yakınları Sıla'yı ağabeyinin tabutunun yanına götürerek küçük olmadığını gösterdiler. Murat Ellik'in sözlüsü Neslihan ise baba Osman Ellik'in elini hiç bırakmadı. İl Müftü Vekili Celal Büyük'ün duası sırasında şehidin kız kardeşinin feryatları yürekleri dağladı. Emniyet Müdürü Kamil Karabörk tören boyunca gözyaşlarını tutamadı. Güçlükle ayakta duran polis memurunun amcası Abdurrahman Ellik, "Vatanıma herşey kurban, ben de kurban ama benim silahım benim evladımı vuruyor" diye gözyaşı döktü.
Şehit polis memurunun özgeçmişinin okunmasının ardından Vali Seyfettin Azizoğlu Türk milletinin tarihin her döneminde bir bedel ödeyerek bu coğrafyayı vatan yaptığını hatırlattı. Vali Azizoğlu, "Bize bu vatanı çok görenler, bizim içimizde de bu oyunu oynamaya devam ediyorlar. Bu oyunlar kıyamete kadar böyle gidecek. 15 Temmuz bizim tarihimize kara bir leke olarak geçti. Askerin üniformasını giyen hainler, kahraman Mehmetçik'in üniforması içinde saklanmış olan vatan hainleri, eşkıyalar, devletlerine hıyanet ettiler, asi oldular, isyan ettiler. Ne mutlu bu büyük millete ki, aynı günün gecesinde vatan ve millet sevgisi ile dopdolu olan halkıyla, askeriyle, polisiyle beraber, bu hainleri çıktıkları kışlalarına geri gönderdi. Murat kardeşimiz gibi daha nice şehitlerimiz var. Allah bu millete sabır versin. Cuma günü akşamından beri bütün Türkiye ayakta. Vatan ve millet sevgisi ile dopdolu olan bütün vatan evlatları ayakta" diye konuştu.
Vali Azizoğlu'nun konuşmasının ardından son kez ailesi şehit polis memuru Murat Ellik'in tabutuna sarılarak öptü. Murat Ellik'in cenazesi özel harekat polislerinin omuzlarında cenaze aracına konularak namazın kılınacağı Narmanlı Camii'ne götürüldü. Tören sonrası başsağlığı dileyen Vali Seyfettin Azizoğlu ile Başkan Mehmet Sekmen'e baba Osman Ellik, "Güneydoğu'da tüm askeriyle, polisiyle teröristlere karşı vatan savunmasında operasyonlar yapılıyor. Orada şehit olsaydı bu kadar yanmazdım. İnanın sayın valim yanmazdım. Ama içeriden gele darbe insanı daha çok kötü yapıyor. Ne diyeyim ateş düşürenlerin evine ateş düşsün" dedi.
Polis memuru Murat Ellik'in cenazesi Narmanlı Camisinde kılınan cenaze namazının ardından Asri Mezarlığındaki polis şehitliğinde toprağa verildi.

Editör

Son Güncelleme: 19.07.2016 00:26
Anahtar Kelimeler:
ErzurumŞehitMurat Ellik
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.