O’nun hikayesi var, güzel mi güzel!

O’nun hikayesi var, güzel mi güzel!

admin
admin
20 Şubat 2018 Salı 12:36
O’nun hikayesi var, güzel mi güzel!

Vedat REFAYELİ

Fransız bir yazar der, insanlar vardır, bir müddet ağızlarda söylenen türkülere benzer! Oldum olası hikayesi olan insanlara bayılırım. Zeynep Nazlı Erkılıç, gıpta ile izlediğim, bir hikayesi olan yakından tanıdığım insanlardan biridir. Atlet olarak başladığı sporun farklı bir branşında bugün zirvede bir isim.. Yabancı dili de olan, cevval, edep timsali bu bayan, iyi ki tanışmışım dediğim eğitimli ‘özel’ insanlardan biridir o. Herşeyden bana göre önce iz bırakmıştır, bir adam çok adamdır özdeyişinin sembollerindendir. Onun bende büyük anlam ve karşılık bulması, Türkiye’de yeni yeni kendini göstermeye başlayan sürat pateni branşında başarılı işlere imza atmış olmasından kaynaklı. Zeynep, Türkiye’de bugün sürat pateni denince akla gelen 2-3 isimden birisidir ve her türlü övgüyü hak edecek kalitede, kalibrede biridir. 2011’de ÜNİVERSİAD Oyunlarında Erzurum’u temsil eden ilk bayan milli sürat patenci sporcularından olması, sonrasında yüzlerce sporcu yetiştirmesi, onun artılarıdır. İnsana insan gibi yaklaşması, milli değerlere duyarlı olması, vatan ve bayrak bilinciyle minik sporculara bir abla, bir anne gibi yaklaşmaları onu gözümde büyütmeye vesile olan etkenlerdir. Buz Pateni Federasyonu İl Temsilcisi olarak onunla çalıştığım şu son 3 yıl içinde öyle güzel anlarımız, anılarımız oldu ki, dolu doluydu, yaşamalara doymadım, doyamadım..

***

Bu işler zaten hep onun başının altından çıkar. Yakutiye Belediyesi’nin nikah memurlarından, bizim de minik sporcumuz Ahmet’in de annesi olan Esra Durmuş, o gün ‘’Zeynep’in nikahı var, bence buz paten salonunda o nikahı kıyalım, nasıl olur?’’ diye ilk telefon açtığında, ‘’Süper olur, harika olur’’ dedim, hiç tereddüt etmeden. Buzun prensesine evliliğin ilk adımı olan o nikahı buzda kıydırmak harika bir teklifti ve doğrusu böylesi sıra dışı bir etkinlik ona ‘cuk’ otururdu. . Öyle de oldu. Damat Ahmet Varlı ile 2 binlik buz pistinde Zeynep Nazlı Erkılıç’ın, milli takımımızın alt yapı antrenörünün nikahına şahitlik etmek, bizim için de ayrı bir gurur vesilesi oldu. Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, sporcularımız, onların eli öpülesi özverili velileri, Federasyon yöneticilerimiz, herkes, hepimiz orada olmaktan mutluyduk. Ve bir hikayesi olan Zeynep hocaya da ancak böyle bir final yakışırdı. Müstakbel eşi ve de buzun ona yakıştığı gibi… Tek üzüntümüz ve de burukluğumuz, eşinin görev yeri sebebiyle yakın bir zamanda Erzurum’dan ayrılacak , biz buz ailesini istemeyerek terk edecek olması.. Mutluluklar dilerim Zeynep hoca, iyi ki varsın, iyi ki seni tanımışız.. Bir türkü oldun ağzımızda, uzun süre söylenecek türkü..

Editör

Anahtar Kelimeler:
Guzel
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.