ÖMER BUDAK, BİRLİK HABER-SEN GENEL BAŞKANLIĞI’NA SEÇİLDİ

Sendikal yapılanmalarda yükselen değer artık “Erzurum” olmaya başladı.

04 Ağustos 2015 Salı 02:48
ÖMER BUDAK, BİRLİK HABER-SEN GENEL BAŞKANLIĞI’NA SEÇİLDİ
Sendikal yapılanmalarda yükselen değer artık “Erzurum” olmaya başladı. Çok sayıda sendikanın tepe yönetimine getirilen Dadaş’lara bir yenisi daha eklendi. Erzurum’da uzun yıllar sendikacılık yapan ve kariyeri başarılarla dolu olan Ömer Budak, Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı Birlik Haber-Sen’in Genel Başkanlığı’na seçildi. 

Erzurumlu sendikacı Ömer Budak, Birlik Haber-Sen’in Genel Başkanı oldu. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen genel kurulda delegelerden büyük bir teveccüh gören Budak, uzun yıllar Erzurum’da Şube Başkanlığı görevini yürüttüğü Birlik Haber-Sen’in yeni Genel Başkanı oldu.

Budak’ın Genel Başkanlığa seçilmesi, çalıştığı kurum ve sendikanın yanı sıra, Erzurum’da da büyük bir sevinçle karşılandı. Erzurum’un göğsünü kabartan Budak’ın PTT ve Telekom’un yönetim kademelerinde oldukça başarılı bir performans sergilediğini hatırlatan hemşehrileri, “Ömer Budak iyi bir Erzurumlu, başarılı bir bürokrat ve bir o kadar da etkin güce sahip bir sendikacı. Meslek yaşamını hep başarılarla süsleyen ve Birlik Haber-Sen’in Genel Başkanlığı’na seçilen Budak’ın, iş yaşamına yeni kazanımlar sağlayacağına ve Erzurum’u gururlandırmaya devam edeceğine inanıyoruz” dediler.

BİRLİK HABER-SEN GENEL BAŞKANI ÖMER BUDAK KİMDİR?

Aslen Erzurumlu olan Ömer Budak, 1973 doğumludur. İlkokul, ortaokul ve lise tahsilini Erzurum’da bitiren Budak, Yüksek öğrenimini Erzurum Atatürk Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu’nda tamamladı. Halen Atılım Üniversitesi (İngilizce) Endüstri Mühendisliği’nde okumaktadır. Erzurum Atatürk Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu’nda okuduğu dönemlerde, Rektörlüğün kurduğu öğrenci derneğinde fakültelerden sorumlu başkan yardımcısı görevi yapan Ömer Budak, çeşitli sivil toplum örgütlerinde de üst düzey yönetici olarak görev aldı. İş hayatına 1992 yılında Erzurum PTT Başmüdürlüğü’nde başlayan Budak, PTT ve Telekom’un her kademesinde görev yapmıştır. 1990’ lı yılların sonunda Memur-Sen ile tanışan Ömer Budak, Memur-Sen’in Erzurum’da teşkilatlanmasında büyük çaba gösterdi. Memur-Sen Erzurum İl Başkan Vekilliği görevinde bulunan Budak, aynı zamanda Memur-Sen’in üst kurul delegeliği de yaptı. Ömer Budak, 2003 yılında Birlik Haber-Sen’in Erzurum’da teşkilatlanmasını ve il başkanlığının oluşmasında çaba gösterdi. Birlik Haber-Sen’in Erzurum kurucu başkanı olan Budak, Erzurum’da il başkanlığını oluşturduktan sonra Birlik Haber-Sen 8 No’lu Şube’nin yönetim kurulunda görev aldı. Çalışma arkadaşlarıyla birlikte Birlik Haber-Sen’in Erzurum’da yetkili sendika olmasını sağladı. 20 Şubat 2011 tarihinde yapılan Birlik Haber-Sen 4. Olağan Genel Kurulu’nda Birlik Haber-Sen Genel Başkan Yardımcısı olarak seçildi. AB Hibe Projeleri hazırlama ve uygulamaları konusunda çeşitli eğitimler alan Budak, Hayat Boyu Öğrenme Programı LEONARDO da VİNCİ Hareketlilik Projesi Hibe Sözleşmesi’ kapsamındaki “Haberleşme Sektöründe Çalışanların Mesleki Risklerinin Azaltılması” konulu projede, proje sorumlusu olarak Birlik Haber-Sen’in Avrupa’da tanıtılmasını sağladı. İş ve meslek hayatında her zaman ekip çalışmasını ön planda tutarak planlı-programlı ve öz verili çalışan Budak, ürettiği fikirlerle, geliştirdiği projelerle ve yaptığı teşkilat çalışmalarıyla Birlik Haber-Sen’in 5 bin 834 olan üye sayısının 15 bini bulmasında büyük emeği geçti.

Ömer Budak, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Editör

Son Güncelleme: 04.08.2015 02:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.