Ombudsmanlar Erzurumluları dinleyecek

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç ve kamu denetçileri Bölgesel Ombudsmanlık Toplantıları kapsamında 3 Ağustos'ta Erzurum'da olacak.

admin
admin
26 Temmuz 2017 Çarşamba 00:29
Ombudsmanlar Erzurumluları dinleyecek

Kamu Denetçiliği Kurumunun (KDK), Bölgesel Ombudsmanlık Toplantıları kapsamında 3 Ağustos'ta Erzurum'da etkinlik düzenleyeceği belirtildi.

KDK'dan yapılan açıklamada, kurumun kamuda iyi yönetim ilkelerinin yerleştirilmesi, halka karşı sorumluluk anlayışı içinde ve hakkaniyet temelinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne bağlı önemli bir denetim mekanizması olduğu anımsatılarak, "İnsanların en hayırlısı insanlara en fazla faydası dokunandır inancı ile "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" ilkesini kendisine rehber edindiği aktarıldı.

Kurumun bu bağlamda idarenin hizmet kalitesinin yükseltilmesi, iyi yönetim ilkelerinin yerleşmesi, insan haklarının gelişmesi, hukukun üstünlüğünün sağlanması, hak arama kültürünün yaygınlaşması ve şeffaf hesap verebilir, insan odaklı bir idarenin oluşmasına katkı sağlamaya çalıştığı vurgulanan açıklamada, kurumun 4 yıl gibi kısa bir sürede eğitim, sağlık, ulaşım, maliye gibi birçok alandan gelen 30 bini aşkın başvuruyu incelediği ve vatandaşın idareyle olan sorunlarını çözüme kavuşturduğu bildirildi.

Açıklamada, KDK'nın, vatandaşın idareyle olan sorunlarını yerinde dinlemek ve kurumun bilinirliliğini artırmak için bölgesel toplantılar düzenlediği işaret edilerek, şunlar kaydedildi:

"Bu toplantılardan üçüncüsü, Kamu Başdenetçisi (ombudsman) ve kamu denetçilerinin katılımı ile 'Ombundsmanlar Erzurumlular ile buluşuyor' teması temasıyla 3 Ağustos'ta Erzurum'da düzenlenecek. Bölgesel toplantılar ile kurumun işleyişi ve çalışmaları hakkında illerde hedef kitle olan vatandaşlara bilgi sunulması, o ildeki muhtarlara ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine idare ile sorunları konusunda söz hakkı verilmesi amaçlanmaktadır. Böylece illerde vatandaşların idare ile yaşadıkları sorunları ombudsmanın hakemliğinde, doğrudan o ilin yerel yöneticilerine iletmeleri hedeflenmektedir. Bunun yanı sıra vatandaşların Kamu Denetçiliği Kurumu'nu daha yakından tanıması ve idare ile problemlerine nasıl çözüm bulduğu ele alınarak bilgi sunulacaktır."

Açıklamada, Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç ve kamu denetçileri Arif Dülger, Celile Özlem Tunçak, Hüseyin Yürük, Mustafa Özyar ve Mustafa Akman'ın, bizzat yönetecekleri toplantıda, Erzurum'da yaşanan ve çözüm bekleyen temel problemleri yerinde dinleyeceklerine dikkat çekildi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.