OLUR'DA EĞİTİM SKANDALI

Erzurum'un Olur ilçesine bağlı Çataksu Köyü İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören öğrenciler, öğretmensizlikten ders yapamadan evlerine geri gidiyor.

29 Mayıs 2012 Salı 10:52
OLUR'DA EĞİTİM SKANDALI
Toplam 13 öğrencisi olan Çataksu Köyü İlköğretim Okulu'na 4 kilometre yürüyerek giden öğrenciler son 15 gündür öğretmenin olmayışı yüzünden ders yapamadan evlerine geri gidiyor. Köy sakinlerinden aynı zamanda okula iki öğrenci gönderen Recep Erol, okul öğretmeninin 15 gündür gelmediğinden yakınarak tepkisini dile getirdi. Engin Atmaca ise birinci yarıyılda yaklaşık 35-40 gün boyunca raporlu olması nedeniyle okula gelmeyen öğretmenin şubat ayından sonra da rapor aldığını haftada iki-üç gün okula geldiğini son 15 gündür de okula uğramadığını belirterek, yaşanan duruma tepki gösterdi.
Geçen yıldan beri yaşanan bu olumsuz durumdan ötürü İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nü haberdar ettiklerini dile getiren Atmaca, çocukların 2011-2012 eğitim öğretim yılını boşa geçirdiklerini öne sürdü.
Okula bir hafta önce gönderilen sütlerin dağıtılmadığını dile getiren köy sakinleri, sütlerin halen daha okulda olduğunu ve bozulmuş olma ihtimalinin olduğuna değinerek yetkililerden yardım etmeleri çağrısında bulundular.
Yine iki öğrencisi olan köy sakini Özkan Yener, çocukların 4 kilometreyi yürüyerek okula gidip geldiklerini servis istemelerine Rağmen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün servis vermediğinden yakındı.
“Öğretmenimizi istiyoruz” diyen 5. sınıf öğrencisi Melike Yener ile 1. sınıf öğrencisi Sema Bulut da her gün öğretmen gelir ümidiyle okula geldiklerini ancak ders yapamadan evlerine döndüklerini ifade ettiler.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Olur İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bektaş, “Çataksu’da görevli öğretmen özel durumdan dolayı 30 günlük rapor almıştır yerine atayacağımız öğretmenimiz yok geçici görevlendireceğimiz kimse de bulamadı konuyla alakalı Erzurum Valiliği'ne yazışma yaptık” dedi.

Editör

Son Güncelleme: 29.05.2012 11:08
Anahtar Kelimeler:
OLURDA EĞİTİM SKANDALI
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.