OLTU'DA GÖZYAŞI SEL OLDU

İzmir’deki tersane kazasında şehit olan Erzurumlu Deniz Piyade Er Semih Sözen için Erzurum’un Oltu ilçesinde düzenlenen törende gözyaşı sel oldu.

25 Aralık 2013 Çarşamba 12:56
OLTU'DA GÖZYAŞI SEL OLDU
23 yaşında ve bekar olan Şehit Deniz Piyade Er Semih Sözen’in teskeresine 5 ay kalmıştı. O da ağabeyi gibi denizci olarak askerliğini yapıyordu. Ağabey Samet Sözen’in terhis olmasına 4 gün kala kardeşinin şehit haberiyle sarsıldı. Haberin ardından teskeresini alan Samet Sözen, Marmaris’teki birliğinden ayrılarak kardeşinin cenaze törenine katıldı.

Şehit Deniz piyade Er Sözen için Oltu ilçe merkezinde askeri tören düzenlendi. Arslan Paşa Camii'nde öğle namazına müteakip Erzurum Müftüsü Hasan Çınar tarafından kıldırılan cenaze namazına Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Sarıkamış Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Özoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mevlüt Coşkun, Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Oltu Kaymakamı Abdullah Şen, Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze namazının ardından omuzlara alınan şehidin cenazesi, kortej eşliğinde hükümet konağı önüne kadar götürüldü. Cenaze töreninde Baba Muhittin Sözen ve Anne Nebahat Sözen'in ayakta durmakta güçlük çektiği görüldü. Cenaze yürüyüşü sırasında vatandaşlar tarafından dev Türk bayrağı açıldı. Hükümet konağı önünde cenaze aracına alınan şehidin cenazesi toprağa verilmek üzere ilçeye 20 kilometre uzaklıktaki Karataş köyüne götürüldü. 

GÖZYAŞI SEL OLU
İzmir’de tersane kazasında şehit olan Erzurumlu Deniz Piyade Er Semih Sözen, Oltu İlçe merkezinde öğle namazına müteakip Karataş köyünde toprağa verildi. 

Köyün girişine uzunluğu 3 kilometreye ulaşan araç konvoyu oluşurken, köy mezarlığında düzenlenen törende askeri manga tarafından saygı atışı yapıldı. Kuran’ı Kerim okunmasının ardından toplu olarak dua edildi.

Şehit askerin defini sırasında mezarlıkta bulunan Anne Nebahat Sözen baygınlık geçirdi. Bayan subaylar tarafından sakinleştirilmeye çalışılan annenin feryatları yürek dağladı.

Definin ardından mezarlık önünde aile yakınlarına törene katılanlar tarafından taziye dilekleri iletildi.


Editör

Son Güncelleme: 25.12.2013 15:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.