ÖLDÜREN İHMAL

Yapımı tamamlanan iş merkezinin kanalizasyon bağlantısını şehir sistemine aktarmak için oksijen tüpsüz kanalizasyon borusuna giren işçilerden Ömer Keleş hayatını kaybetti. Kanalizasyonda çalışan 3 işçi ile kurtarmak için gelen 4 sivil savunma ekibi gazdan etkilenince hastanelerde tedavi altına alındı.

29 Eylül 2012 Cumartesi 09:55
ÖLDÜREN İHMAL

Erzurum’da yapımı tamamlanan Vakıf İş Merkezi’nin kanalizasyonunu şehir sistemine bağlamak isteyen işçiler Büyükşehir Belediyesi’nin atık su arıtma tesisi ve içme suyu şebekesi yenilemek için açtığı kanalizasyondan içeri girdi. Çaykara iş merkezinin altından Cumhuriyet caddesine doğru giden kanalizasyon borusunda ilerleyen 2 işçi, bir süre sonra metan gazından etkilendi. Panikle dışarı çıkmak için geri dönen işçiler bu kez göçük engeline takıldı. Arkadaşlarının kanalizasyon borusunda mahsur kaldığını gören 2 kişi içeri girdi. Kanalizasyon borusunda ilerleyen işçiler de gazdan etkilendi. Olay yerine gelen Acil Durum ve Afet Müdürlüğü Sivil Savunma ekipleri, kanalizasyon borusunda zehirlenen işçileri çıkarmak için çalışma başlattı. Ekipler, kanalizasyonda zehirlenen 3 işçiyi kısa sürede çıkarmayı başardı. İşçiler, ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.  Çalışma sırasında gazdan etkilenen 4 sivil savunma personeli de hastanelere götürülerek tedavi altına alındı. Kurtarma ekipleri kanalizasyon borusunda bulunan son işçiyi çıkarmak için büyük çaba sarfetti. Uzun uğraşlar sonunda çıkarılan işçi Ömer Keleş, kaldırıldığı Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Emrah Kundakçı, Halil İbrahim Çakmak, Kenan Özdelen Erzurum’daki hastanelerde tedavilerine başlandı. Olay yerine gelen Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Palandöken Kaymakamı Şenol Esmer, Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, ESKİ Genel Müdürü Remzi Ertek, kurtarma çalışmalarını izledi. Yakutiye Kaymakamlığı’na vekalet eden Palandöken Kaymakamı Şenol Esmer, vakıf işhanının kanalizasyon bağlantısı için işçilerin boruya girdiklerini belirtti. İçerde kalan iki işçinin kurtarılması için arkadaşlarının ve sivil savunma ekiplerinin de müdahalede bulunduğunu ifade eden Esmer, basın mensuplarının ihmal iddialarına da cevap verdi. Esmer, işçilerin oksijen tüpsüz kanalizasyon borusuna girdikleri yolundaki soruya konunun soruşturulacağını ve gerekenin yapılacağını belirtti.

Editör

Son Güncelleme: 29.09.2012 13:35
Anahtar Kelimeler:
Metan Gazı Patlaması
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.