OKUL ÖNÜNDE BÜYÜK TEHLİKE

Öğretmenlerin otomobillerine izin var, öğrenci servislerine yok!

19 Mart 2012 Pazartesi 10:03
OKUL ÖNÜNDE BÜYÜK TEHLİKE
Onur SAĞSÖZ haberi...

İMKB İnönü İlköğretim Okulu’nun bahçesine ‘keyfi’ bir uygulama ile giriş izni verilmeyen öğrenci servisleri çocukları cadde üzerinde bekliyor. Giriş çıkış saatlerinde okul önünde tam bir kaos yaşanırken, öğrenciler hemen her gün ezilme tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor. Bahçede öğretmenlere ait otomobillerin park edilmesine de kimse ses çıkarmıyor.
Millet Bahçe Sokak üzerindeki İMKB İlköğretim Okulu öğrencileri her gün trafikte büyük tehlike yaşıyor. Okul idaresi tarafından bahçeye girişlerine izin verilmeyen öğrenci servisleri çocukları cadde üzerinde araçlara indirip, bindiriyor. Sabah, öğle ve akşam saatlerinde tam bir kaos ortamının yaşandığı okul önünde öğrenciler otomobillerin arasından geçerek okula gitmeye çalışıyor. Öğrencilerin birçok kez ezilme tehlikesi yaşadığını söyleyen servis sürücüleri, “Okul yönetimi bahçeye girmemize izin vermiyor. Biz de çocukları cadde üzerinde indirip, bindiriyoruz. Ancak cadde dar olduğu için trafik alt üst oluyor. Yaşanan kargaşa da öğrencileri kontrol edemiyoruz. Her biri bir yana koşuyor. Çocukların canı yanmadan bu soruna bir çare bulunmalı” diye konuştular.

“İLLA ÖLÜM OLAYI MI YAŞANSIN”
Okul önünde yaşanan trafik keşmekeşliğine tepki gösteren velilerde okul yönetiminden şikâyetçi oldu. Servislerin okul bahçesine alınmamasına anlam veremediklerini belirten veliler, “İlla bir ölüm olayı mı yaşanmalı? Keyfi uygulamalar yüzünden çocuklarımızın hayatlarından endişelenmek istemiyoruz” dediler.

“MÜRACAAT ETTİK AMA…”
Servislerin okul bahçesine alınması konusunda ilgili birimlere dilekçe ile müracaat ettiklerini kaydeden Öğrenci Servisleri ve Personel Taşıyıcıları Derneği Başkanı İsvandiye Altun da korku içinde olduklarını söyledi. Okul bahçesine giremeyen servis sürücülerinin öğrencilere zarar gelmemesi için büyük çaba harcadığını söyleyen Altun, “Yaklaşık bir yıldır bu sorunu çözmeye çalışıyoruz. Kime gittiysek bir çözüm bulamadık. Çocuklara bir şey olacak diye çok korkuyoruz. Bahçe yeteri kadar geniş. Servislerin içeri girmesine izin verilse güvenli bir şekilde çocukları indirip, bindirebiliriz. Ama bu kadar basit bir sorunu çözemiyoruz” diye konuştu.

BAHÇE ÖĞRETMENLERİN OTOPARKI
Okul yönetimi güvenlik gerekçesiyle servislerin bahçeye girmesine izin vermezken, öğretmenlere ait otomobillerin bahçede park halinde durması da dikkat çekti. 

Editör

Son Güncelleme: 19.03.2012 13:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.