OKUL ELEKTRİĞİ KESEN ARAS EDAŞ’TAN SKANDAL AÇIKLAMA

Özelleştiği günden beri skandal kararların altına imza atan elektrik dağıtım şirketi ARAS EDAŞ, yeni yatırımlarla elektrik kesintilerinin önüne geçmek yerine abonelerine adeta zulmediyor.

06 Ekim 2015 Salı 00:48
OKUL ELEKTRİĞİ KESEN ARAS EDAŞ’TAN SKANDAL AÇIKLAMA
Özelleştiği günden beri skandal kararların altına imza atan elektrik dağıtım şirketi ARAS EDAŞ, yeni yatırımlarla elektrik kesintilerinin önüne geçmek yerine abonelerine adeta zulmediyor. Özelleştikten sonra köy köy, mahalle mahalle gezerek vatandaşı sıkboğaz eden, kamu binası ve yoksul vatandaş demeden elektriklerini kesen ARAS EDAŞ, şehrin muhtelif bölgelerinde sürekli meydana gelen elektrik kesintilerine bir çare üretemiyor. Amatör bir yönetici kadrosu tarafından idare edildiği açıkca ortaya çıkan ARAS EDAŞ, son dönemlerde yaptığı skandal ötesi, komik ve rezil açıklamalarla da gündeme gelmeye çalışıyor. Daha önce Erzurum ve bölgede meydana gelen elektrik kesintilerinden TEİAŞ’ı sorumlu göstererek, bir nevi topu taca atan ARAS EDAŞ, şimdi de okulların açılmasıyla birlikte elektriğini kestiği bir ilköğretim okuluna skandal bir açıklama getirdi.
TERÖRİSTLERİN EKMEĞİNE YAĞ SÜRMEK
Bölücü terör örgütü, bölgede eğitim-öğretimi engellemek adına her türlü yola başvururken, ARAS EDAŞ’ta Ağrı’nın Patnos ilçesindeki Dedeli Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nun elektriğini keserek adeta hainlerin ekmeğine yağ sürdü. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yatırması gereken elektrik faturasından dolayı YİBO’yu cezalandıran ARAS EDAŞ, yaptığı skandal karara, rezil bir açıklama yaparak adeta toplumla dalga geçti. Okulun elektriğinin kimliği belirsiz kişiler tarafından yeniden açıldığını iddia eden ARAS EDAŞ yetkilileri, vatandaşın bilinçsizce yetkisiz kişilere elektrik işlerini yaptırmasını eleştirdi.  Yine aynı açıklamada, okul hakkında suç duyurusunda da bulunulduğu vurgulandı.
BU NASIL KAFA…
Öte yandan eğitimciler DOĞUTÜRK aracılığıyla, ARAS EDAŞ’ın eğitim öğretim yılının başında aldığı bu skandal karara tepkilerini dile getirdiler. İlk defa okul elektriğinin kesildiğini öğrenen bir okul müdürü, “20 yıla aşkındır eğitim camiası içerisindeyim, böyle bir karar görmedim. Liselerin elektrik faturaları okula gelen ödenekle, ilk ve orta öğretim okullarının faturaları ise ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından ödenir. İlçe milli eğitimin ödemediği bir fatura yüzünden öğrencileri cezalandırmak nasıl bir kafanın ürünüdür.” ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.
KÖYLÜ ARAS EDAŞ’TAN UMUDUNU KESTİ, DEVLETTEN YARDIM İSTİYOR
Bu arada ARAS EDAŞ’ın abonelerine yaptığı baskı her geçen gün artıyor. Terörün yoğun olduğu bölgelere giremeyen ARAS EDAŞ, Erzurum’da ise abonelerini kıskaca almış durumda. Köy ve mahalleleri gezen ekipler, sürekli elektrikleri keserken borçlu vatandaşa bir kolaylık sağlanmaması da tepkilere neden oluyor. DOĞUTÜRK’e ulaşan köylüler ARAS EDAŞ’a tepkilerini dile getirerek, “Sürekli gelip elektriklerimizi kesiyorlar, ama bir ödeme kolaylığı yapmayı akıllarından bile geçirmiyorlar. Örneğin 15 bin lira borcu olan bir köylüye 6 bin lira peşin, kalana da üç taksit yapabileceklerini ve bu imkanı da ancak kredi kartıyla  sunabileceklerini söylüyorlar. Köylünün kredi kartı mı var ki… Bir çok köylünün bu rakama yıllık geliri ulaşmıyor. Nasıl ödeyelim. ARAS EDAŞ’tan umudumuzu kestik, hükümetimizden ve milletvekillerimizden yardım bekliyoruz. Bu zulüm bitsin artık.” diye konuştular.
İŞTE ARAS EDAŞ’IN OKULDAKİ ELEKTRİK KESİNTİSİNE SKANDAL AÇIKLAMASI…

YETKİSİZ ELEKTRİKÇİLER GERÇEĞİ
"Ağrı’nın Patnos İlçesinde biriken elektrik borcu yüzünden elektriği kesilen Dedeli YİBO ilköğretim okulunun elektriğinin kimliği belirsiz kişi yada kişilerce tekrar açılması, vatandaşın bilinçsizce yetkisiz kişilere elektrik işlerini yaptırdığı gerçeğini gün yüzüne çıkardı.
20.09.2015 tarihinde Ağrı ili Patnos ilçesi Dedeli Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO)’nun birikmiş elektrik borçları yüzünden Aras Elektrik ekiplerince elektrikleri kesildi. Okulun elektriklerinin yıllardır ödenmeyen elektrik borçları yüzünden kesildiğini söyleyen Aras Elektrik yetkilileri; çok uzun zamandır okula tanınan sürelere rağmen bir sonuç alınmaması üzerine elektrik enerjisini kesme kararı aldıklarını ifade ettiler.
Aras Elektrik yetkilileri okul hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunarak olayın yetkili mahkemelerce tetkik edilmesi için gereken süreci başlattılar. Bundan sonraki süreçte de aynı tür eylemlerin zaman kaybedilmeden savcılığa verileceğinin altını çizen Aras yetkilileri, müşterilerinden yetkisiz kişilere ehemmiyet vermemelerini rica ederken, müşterilerinin her türlü sorunları için 444 7 850 numaralı çözüm merkezlerini aramalarını ifade ettiler."

Editör

Son Güncelleme: 06.10.2015 00:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.