ÖĞRETİM GÖREVLİSİ SİBEL POLAT'IN ALKIŞLANACAK ARAŞTIRMASI

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bilimleri Bölümü Öğretim Görevlisi Sibel Polat, 78 yaşındaki Azim Çakmur’un şiirleri için Şenkaya’nın Bardız Köyü’ne kadar gitti.

20 Mayıs 2013 Pazartesi 11:03
ÖĞRETİM GÖREVLİSİ SİBEL POLAT'IN ALKIŞLANACAK ARAŞTIRMASI
İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Müzik Bilimleri ve Teknolojisi Bölümü’nde doktora yapan Sibel Polat, dönem ödevi için yaptığı alan araştırması çalışması için Şenkaya ilçesine bağlı Bardız Köyü’nde yaşayan 78 yaşındaki Azim Çakmur’u ziyaret etti.

İlkokul mezunu Çakmur’un yazmış olduğu 200’e yakın şiiri değerlendirmek üzere evinde ziyaret eden Polat, yazmış olduğu şiirleri bir de Azim Çakmur’dan dinledi.

Çakmur’un şiir ve şarkı sözlerini beğendiğini dile getiren Sibel Polat, şiirleri kitap haline getirmek için girişimlerde bulunacağını belirterek, “Azim amcanın ilkokul mezunu olmasına rağmen böylesine güzel şiirler yazması özel bir yeteneğe sahip olduğunu gösteriyor. Bu şiirlerin kaybolup gitmemesi için kitap haline getirmek gerekiyor. Kısmetse 200’e yakın bu şiirleri değerlendireceğiz.” dedi.

Polat’ın kendisini evinde ziyaret etmesinden ötürü duyduğu memnuniyeti ifade eden Azim Çakmur ise bugüne kadar birkaç kez şiirlerini bir kitapta toplamak istediğini ancak imkanı olmadığı için bunu bir türlü gerçekleştiremediğini söyledi.


Editör

Son Güncelleme: 20.05.2013 11:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yunus 2016-12-11 15:40:22

harika gözlerinden belli sıcaklıgı basarısı...