Öğrencilerden sosyal sorumluluk örneği

Önce tarihi ve turistik yerleri gezdi, sonra kuşlara yem bıraktılar.

admin
admin
14 Mart 2019 Perşembe 22:58
Öğrencilerden sosyal sorumluluk örneği

Atatürk Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği birinci sınıf öğrencileri anlamlı bir etkinliğin altına imza attılar. Fakülte öğretim üyelerinden Doç. Dr. Zübeyir Saltuklu’nun önderliğinde tarihi Lalapaşa Camii ile Yakutiye Medresesi’ni gezen öğrenciler, daha sonra aldıkları kuş yemlerini uygun yerlere bıraktılar. Güvercin ve diğer kuşlar için aldıkları yemleri Yakutiye Kent Meydanı’ndaki uygun alanlara bırakan öğrenciler, sosyal sorululuk anlamında attıkları bu önemli adımla çevredeki vatandaşların da takdirini topladılar.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Doç. Dr. Saltuklu, öğrencilerle Erzurum’un tarihi ve turistik yerlerine yönelik gezi ve ziyaretler gerçekleştirdiklerine vurgu yaparak, “Özellikle dışarıdan şehrimize gelen öğrencilerimize bir açık hava müzesi olan şehrimizi tanıtıyoruz. Zaman zaman gruplar halinde şehrimizin tarihi ve turistik yerlerini geziyoruz. Bu kez matematik öğretmenliği bölümü birinci sınıf öğrencilerimizle birlikte tarihi Lalapaşa Camii ile Yakutiye Medresesi’ni gezdik. Burada yine anlamlı bir çalışma gerçekleştirerek bu iki tarihi eserimizi içerisine alan Yakutiye Kent Meydanı’ndaki uygun alanlara güvencin ve diğer kuşlar için yem bıraktık. Öğrencilerimizin bu çalışması sosyal sorumluluk anlamında güzel bir örnek olduğu gibi, halkımızın takdirini de kazanan bir çalışma oldu. Çünkü ağır kış şartlarının hüküm sürdüğü bölgemizde kuş ve diğer canlıların zaman zaman yiyecek bulma noktasında güçlük çektiklerini biliyoruz. Böyle bir etkinlikle de öğrencilerimiz ile birlikte güzel bir çalışma gerçekleştirdik.” ifadelerini kullandılar. Doç. Dr. Saltuklu, “Hayvanlara taş atan değil, merhamet duygumuzun göstergesi yem atan bir insan ve öğretmen olmaya özen gösterelim.” çağrısıyla sözlerini tamamladı.

Tarihi ve turistik yerleri gezerek Erzurum’u tanıma fırsatı bulan öğrenciler de, etkinliğe öncülük eden Doç. Dr. Zübeyir Saltuklu’ya teşekkür ederek, gezi etkinliğinde bir sosyal sorumluluk örneği de sergileyerek kuşlar için yem bıraktıkları için mutlu olduklarını dile getirdiler.

Salih YILDIRIM

Anahtar Kelimeler:
ErzurumZübeyir Saltuklu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.