ÖĞRENCİLERDEN BEAH’A DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ZİYARETİ

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gelen Yahya Kemal İlköğretim Okulu öğrencileri hastanede tedavisi süren kadın hastaları ziyaret ederek karanfil verdiler.

08 Mart 2012 Perşembe 12:37
ÖĞRENCİLERDEN BEAH’A DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ZİYARETİ

Yahya Kemal İlköğretim Okulu Sağlık ve Temizlik Kulübü bünyesinde gerçekleştirilen proje kapsamında Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni ziyaret eden öğrenciler, obezite ve çocuklarda diyabet konulu çalışmalar yaptıklarını dile getirerek diyabet tedavisi gören kadın hastaları ziyaret ettiler.

“DİYABET VE OBEZİTE KONUSUNDA ÇOCUKLARIMIZI BİLİNÇLENDİRMEMİZ LAZIM”
Yahya Kemal İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Emine Bayır, İl Sağlık Müdürlüğü’nün her yıl bulaşıcı olmayan hastalıklar konulu yarışma programları düzenlediğini ifade ederek, kendilerinin de bu yarışma ve etkinliklere okul bünyesinde oluşturdukları Sağlık ve Temizlik Kulübü olarak her yıl bir hazırlayarak katıldıklarını ifade etti. Bayır: “ Kulübümüzde toplam 28 öğrencimiz var. Bu öğrencilerimizden Esra Atlı, Tuğba Piliç, Begüm Bayır, Alperen Çoban ve Ahmet Güney okulumuz adına bu yıl obezite ve diyabet konulu bir proje hazırladılar. Proje kapsamında İl Sağlık Müdürlüğümüzden bu konuyla ilgili dokümanlar ve bilgiler sağlandı, hatta konuyla ilgili Sağlık Müdürlüğümüzün hazırladığı thisirt ve şapkalar temin edilerek bir farkındalık yarattık. Öğrencilerimize diyabetle ilgili seminerler verildi ve konu hakkında anketler yapıldı. Resim yarışmaları düzenleyerek, okulda diyabet ölçüm testi yaptırdık. AVM’de bir stand açıp broşürler dağıtarak halkımızı bu tehlikeli hastalığa karşı uyardık. Bütün bu çalışmaları düzenlerken bizlerden yardımını esirgemeyen Okul yönetimimize ve İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerine teşekkür etmek istiyorum. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla öğrencilerimizle birlikte Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gelerek diyabet tedavisi gören kadın hastalarımızı ziyaret edip hem kadınlar gününü birlikte kutlamak hem de projemizin bir basamağını gerçekleştirmek istedik. Proje sonunda yine öğrencilerimiz üzerinde bir anket düzenleyerek projenin sonuçlarını değerlendireceğiz” dedi.

ÖĞRENCİLERDEN CİPS VE KOLA YASAĞINA DESTEK
Yahya Kemal İlköğretim Okulu Alperen Çoban ise proje sayesinde obezite ve diyabet konusunda bilinç ve bilgi sahibi kazandığını ifade ederek: “ Bu proje bize hastalıklar hakkında pek çok bilgi kazandırdı. Ailemizi, çevremizi ve arkadaşlarımızı bu tehlikeli hastalıklara karşı uyarıp onlara da edindiğimiz bilgileri veriyoruz. Okuldaki arkadaşlarımızın ve öğretmenlerimizin tamamı bizi heyecanla destekliyor. Birçok arkadaşımız gönüllü olarak projede yer almak istediklerini ifade ettiler. Proje öncesinde bilinçsiz ve bol miktarda tükettiğimiz kola, cips gibi zararlı yiyeceklerden artık uzak duruyoruz, çikolata için sınırlama belirledik kendimize mesela haftada bir ya da iki kez çikolata tüketiyoruz. Beden eğitim öğretmenimiz sayesinde düzenli olarak yaptığımız egzersizlerin faydasını gördük. Büyüklerimizin okul kantinlerinde cips ve kola satışını yasaklayan kurallara bizler de tam destek veriyoruz. Hatta öğretmenlerimizle birlikte kantinlerde günübirlik meyve satışının yapılması için başvuruda bulunmayı düşünüyoruz.” dedi.
Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi yetkilileri de küçük öğrencilerin hastaneye yaptıkları ziyaret dolayısıyla son derece mutlu olduklarını dile getirerek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla tüm kadınların ve kadın sağlık çalışanlarının dünya kadınlar gününü kutladıklarını ifade ettiler.

Editör

Son Güncelleme: 08.03.2012 13:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.