ÖĞRENCİ KİRADAN, EV SAHİBİ DE ERKEK ÖĞRENCİDEN ŞİKAYETÇİ

Erzurum'da kiralık ev bakan üniversite öğrencileri büyük sorun yaşıyor. Özellikle erkek öğrenciler, Erzurumlu ev sahipleri kendilerine ev kiralamak istemediği için sıkıntı çekiyor.

30 Ekim 2013 Çarşamba 12:29
ÖĞRENCİ KİRADAN, EV SAHİBİ DE ERKEK ÖĞRENCİDEN ŞİKAYETÇİ
Erzurumlu emlakçı Faruk Sezgin, "Kiraların yüksek olmasındaki en büyük etken, şehrimizin göç alması ve üniversitedeki öğrenci sayısının fazla olması. Ev sahipleri tarafından erkek öğrenci tercih edilmiyor çünkü genel anlamda erkek öğrenciler evleri kötü kullanıyor. Bayan öğrencilerin tercih edilmesi de evi daha titiz kullanmaları. Ev sahipleri 400 TL'lik bir evi öğrenciye 500 TL'ye veriyor. Erkek öğrenciler bize şikayetle geliyor ev olmadığı için, biz de nedenlerini anlatıyoruz. Konut sayısı az olduğu için de vatandaş ve özellikle öğrenciler kiralık ev bulmakta sıkıntı yaşıyor" şeklinde konuştu.

Üniversite öğrencisi Sinem Eş, "Ev sahipleri aileye 500 TL'ye ev kiralıyorsa öğrenciye 600 TL'ye kiralıyor. Eşyalı evleri ise bin TL'den aşağı kiralamıyorlar. Genel anlamda öğrenciler tercih edilmiyor ev kiralamakta. Ev sahipleri olur da bir aksilik çıkarsa öğrencilerin evi bırakıp gitmesinden korkuyorlar. Erkek öğrenciler ev verilmiyor. Evi kötü kullandıkları ya da eve kız arkadaş getirdikleri yönünde şikayet oluyor. Bence böyle olmamalı. Sonuçta öğrenci kesimi bu durumda genelleme yapılmamalı. Erkek öğrenciler yurttan atılıyor. Kiralık ev de bulamayınca sıkıntı yaşanıyor" dedi.

Ev bulmakta sıkıntı yaşadıklarını belirten öğrenciler, "Zaten erkek öğrenciye kiralık ev verilmiyor. Bulduğumuz evlerin de kirası çok pahalı. Erkek öğrenciler evleri harabe ediyor şeklinde bir söylenti var fakat ev sahibinin bize kiraladığı evler genelde harabe oluyor. Hem fiyat pahalı hem de evler harabe. Evleri genellikle bayan öğrencilere kiralıyorlar. Bu durumda biz büyük sıkıntı yaşıyoruz." şeklinde konuştu.


Editör

Son Güncelleme: 30.10.2013 12:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.