ÖDÜLLÜ SAĞLIK KULÜBÜ PROJE YARIŞMASI

Erzurum’da bulaşıcı olmayan hastalıkların nedenleri, korunma yolları, tanı ve tarama yöntemleri konusunda farkındalığın arttırılması, yaşlı ve engelli bireylere karşı duyarlılığın yükseltilmesi konusunda bilinçlenmesinin sağlanması amacıyla bu yıl 4’ncüsü tamamlanan “Ödüllü Sağlık Kulübü Proje Yarışması”nın ödül töreni gerçekleştirildi.

23 Mayıs 2014 Cuma 17:04
ÖDÜLLÜ SAĞLIK KULÜBÜ PROJE YARIŞMASI
Göğüs Hastanesi Salonunda düzenlenen programda konuşan Erzurum Halk Sağlığı Müdürü Dr. Cumhur Hakkı Çankaya, “Projemizin hedefleri arasında; tuz kullanım oranının azaltılması, KETEM taramalarının artırılması, hareketli yaşam bilincinin artırılması, obezite ile mücadelenin artırılması, sigara, alkol, ve madde kullanımının azaltılması, kronik akciğer hastalıklarına neden olan risk faktörlerinin azaltılması, hava ve çevre kirliliğine dikkat çekilmesi, yaşlı sağlığı ve yaşlılara yaklaşım konusunda halkın bilinçlendirilmesi ve engellilerin hayatını kolaylaştırmak için desteğin artırılması yer almaktadır.” dedi.

Çankaya, Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen projeye 8 ortaokul, 8 lise den başvurulduğunu belirtti.

Sağlık Kulübü Projesinde ortaokullarda dereceye giren okullar; Kendinize bir şans verin kansere yenilmeyin projesiyle - Erzurumlu Emrah Ortaokulu, Paşa paşa temizlenelim projesiyle - Paşalı İsrafil Çetin Ortaokulu, Tansiyon diyabet hareketlen rahat et projesiyle - Eski Polat Ortaokulu.

Sağlık Kulübü Projesinde liselerde dereceye giren okullar; Engelleri aşıyorum projesiyle- Aşkale Kandilli Çok Programlı Lisesi, Yaşamak için engel yoktur projesiyle - Aşkale İMBK Ticaret Meslek Lisesi, Sigarayı bırakıyoruz hayatı tadıyoruz projesiyle- Hüseyin Avni Ulaş Anadolu Lisesi.

Projede dereceye giren okul öğrencilerine Erzurum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Fazlı Erdoğan, Sağlık İl Müdürü Serhat Vançelik, Halk Sağlığı Müdürü Cumhur Hakkı Çankaya ve Erzurum Milli Eğitim İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından hediyeleri takdim edildi.

Editör

Son Güncelleme: 23.05.2014 17:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.