O SAAT KULESİNİ IŞIKLANDIRMAK O KADAR MI ZOR?

O SAAT KULESİNİ IŞIKLANDIRMAK O KADAR MI ZOR?

admin
admin
18 Eylül 2018 Salı 12:29
O SAAT KULESİNİ IŞIKLANDIRMAK  O KADAR MI ZOR?

Vedat REFAYELİ

Paris’i Paris yapan gece ışıklarıdır demiştir yazarın biri. Son yıllarda özellikle İstanbul başta olmak üzere tarihi mekanların ışıklandırılması ve geceleri de o eserlerin gün gibi ortaya çıkması yaygın hale gelmiş, bayağı da iyi olmuştur.

Gel gör ki aynı şeyi Erzurum’da ki tarihi eselerde görmek pek mümkün değil. Mesela Saat Kulesi. O saat kulesi ki, Erzurum’da islami döneme ait en eski esererden biri olarak kabul edilmiştir ve kaidesi de kesme taştan, gövdesi tuğladan silindir şekilde inşa edilmiş numune bir eserdir. 12.Yüzyıl ortalarında Saltuklu hükümdarı Ebu’l Kasım tarafından inşa edildiği bilinmektedir.

Böylesine önem arzeden bir eserin bugün akşam karanlığında siyaha gömülmesi, doğrusu benim içim acıtıyor. Fotoğraf zaten herşeyi anlatıyor. Bir akşam karanlığında tam de saat kulesini cepheden gören bir fotoğraftır ama karanlık olduğu için o saat kulesi görünmemektedir. İlgilenecek arkadaşlara itinayla duyurulur!

Editör

Anahtar Kelimeler:
Erzurumışıklandırma
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.