O eski ben ben değilim!

O eski ben ben değilim!

admin
admin
24 Eylül 2019 Salı 20:51
O eski ben ben değilim!

Vedat REFAYELİ

Heyhat! Atatürk Üniversitesi’nin eski afilli eğitim ve öğretim yılı açılışları geride, bir nevi mazide kalmış.

Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanı olmasa Başbakan, Başbakan olmasa, TBMM Başkanı, o da olmasa bir bakan düzeyinde açılışların yaşana geldiği Atatürk Üniversitesi’nde artık dün dünde kaldı, yeni bir dönem başlıyor.

30 Eylül tarihinde resmen eğitim ve öğretime başlayacak olan AÜ’de formalite bir proğram hazırlığı var.. Yeni uygulama gereğince artık yüksek protokol katılımının yerine daha düşük profilde bir açılış gerçekleşecek.

Türk Dil Kurumu Başkanı Prof.Dr. Gürer Gülsevin Erzurum’a gelecek ve eğitim, öğretime rektör Prof.Dr. Ömer Çomaklı ile birlikte start verecek.

Öteden beri yüksek devlet erkanının katılımları ile gerçekleşerek fiyakalı eğitime başlayan Atatürk Üniversitesi’ndeki eski açılış törenleriydi aklıma gelip beni eskiye götüren..

Günlerce hazırlıklar yapılırdı açılış törenleri için. Çoğu ulusal gazetede Üniversitenin açılış haberi birinci haber olarak verilir, bu durumdan hem akademik kadrolar hem de öğrenciler büyük bir mutluluk ve gurur yaşarlardı.

Yaşanan süreç, bir çok konuda olduğu gibi açılış proğramlarını da etkilemiş. İnanın ard niyetle yazmıyorum. Sadece bir durum değerlendirmesi yapıyorum.

Demek ki o görkemli açılışlar da mazi olmuş gitmiş, Üniversite de ‘ben artık ben değilim’ demeye başlamış. ‘’Ahh’’ demem de sanırım biraz eski kafa kalışımın devam etmesinden olsa gerek!

Bu arada Atatürk Üniversitesi’nin örgün eğitimde bu yıl 15 bin civarında yeni öğrenciye kapılarını açacağı bilgisini vererek yazıyı noktalayayım.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.