Günlerdir gündemin başkonusu olan Ayasofya, Avukat Faruk Terzioğlu için çok daha farklı bir anlam taşıyor.

1995 yılında yapılan genel seçimde ANAP’tan aday olan Faruk Terzioğlu, iktidar partisinin adayı olarak gittiği seçim bölgelerinde hep vatandaşların Ayasofya tepkisi ile karşılaştı.

‘’Ayasofya’yı ne zaman açacaksınız?’’ soruları ile sıklıkla karşılaşan Terzioğlu, bunun bir hükümet meselesi olduğunu, çözmeye çalıştıklarını söylemiş ama bu taahhütleri seçmenin huzurunda kabul görmemişti.

O dönem ANAP’dan sadece birinci sıra adayı Necati Gülllülü seçilirken, ikinci sıradaki Terzioğlu da 160 oy eksiği olduğu için TBMM’ye gidememişti.

Özellikle Ayasofya tepkisi sebebiyle kendi seçim çevresi olan Tortum’da hayal kırıklığı yaşayan Terzioğlu’nun seçilmemesinde etken olan bir başka gündem maddesi de Libya’ya uygulanan ambargo olmuştu.

İspir’de de bir kahvehanede seçim konuşması yaparken bir seçmen Terzioğlu’na, ‘’Libya’ya ambargo uyguladığınız müddetçe size oy-moy yok’’ demiş.

***

Özellikle hazırcevaplılığı ve Fırfırik’teki incileri ile Erzurum’un renkli simalarından olan, bir dönem de ANAP İl Başkanlığı ve Baro Başkanlığı yapan Avukat Faruk Terzioğlu’na dün bu Ayasofya ile Libya’ya uygulanan ambargo mevzusunu sordum.

‘’Halen daha 1995 yılında yapılan ve kaybettiğim o seçimin üzüntüsünü yaşıyorum. Anam öldü 3 günlük yastan sonra unuttum ama o kadar yıl geçmiş o seçimi unutamıyorum. Onun acısı ve dahi taziyesi halen daha sürüyor’’ diye konuştu.

‘’ Ayasofya’nın ibadete cami olarak açılması o gün gerçekleşmiş olsaydı kesin milletvekiliydim’’ diyen Faruk Terzioğlu, ‘’ O dönemler Ayasofya mevzusu biraz da bilinçli olarak çok işleniyordu ve seçmen de bundan çok etkileniyordu. Sadece ben değil, bizim diğer adaylarımız da o konu ile sıklıkla karşılaşıyordu. Ama benim o seçimi kaybetmemin nedenlerinden birisin de Ayasofya’nın kapalı olmasıydı’’dedi.

TUTTUĞUM BABA SÖZLER : İyi güne aldanıp dostum var sanırsın. Unutma, gerçek dostu kötü günde tanırsın (Neşet Ertaş)

DUVARIN DİLİ : Sıkıntı yok. İstersek çaresini, istemezsek bahanesini buluruz!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.