Newcity mağdurlarına müjde

Erzurum’un kanayan bir yarası haline gelen Newcity ya da diğer adıyla Karadayı (tapu sahibi) mağdurlarına, 235 bin lira ödenecek.

admin
admin
06 Ocak 2021 Çarşamba 00:13
Newcity mağdurlarına müjde

Edinilen bilgiye göre, Büyükşehir Belediyesi, Newcity inşaatlarından ötürü tapu sahibi olan yaklaşık 200 kişiye arsa paylarına karşılık olarak 235 bin lira ödeyecek.

Ve böylelikle zaten arsanın bir kısmının sahibi olan Büyükşehir, geçen yıl temizlenen alanın tamamını mülkiyetine geçirecek.

Bilindiği üzere, Newcity’de yaklaşık 2000 bin daire inşa edilecekti ve yapılan ondan fazla blokun karkas inşaatı bitmişti.

Müteahhit firma söz konusu alan üzerinde, tapu sahibi 400’den fazla kişiyle anlaşmış, bir kısmına dairesine karşı daire verecekti, bir kısmını da satın almıştı.

Ancak yüklenici firma ile Büyükşehir arasında doğan anlaşmazlık ve ilgili firmanın taahhüdünü yerine getirememesi sonucu, belediye inşaatı mühürlemiş ardından da yargı süreci başlamıştı.

Binlerce insanın mağduriyetiyle sonuçlanan bu sürecin bitiminde, Büyükşehir karkas haldeki tüm blokları yıktırmıştı.

Şimdi herkes aynı soruyu soruyor:

Pekii arsa sahibi mağdurlara belediye ödeme yapacak ya, bu şirketten daire almak üzere para yatıran insanların durumu ne olacak?

Büyükşehir işin bu kısmıyla ilgilenmiyor. Çünkü zaten o konuda açılmış yüzlerce alacak davası mevcut. Yani müteahhit şirketle vatandaş baş başa kalacak.

Bilindiği gibi söz konusu şirketin sahibi Ahmet Karadayı, halen cezaevinde… Ancak Ahmet Karadayı giydiği hükmü, Newcity konutlarından ötürü değil, Hasanibasri’de yapmayı planladığı inşaattan ötürü almıştı.

Kaynak: Palandöken

Editör

Son Güncelleme: 06.01.2021 07:13
Anahtar Kelimeler:
ErzurumNew City
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İyidir belediye ne zaman bunları ödeyecek 2021-10-29 15:19:39